Van Mossel neemt Opel en Ford dealerbedrijven over

Van Mossel Automotive Groep neemt een deel van mobiliteitsgroep Automotions over en verstevigt hiermee aanzienlijk haar positie in de regio Zuidwest Nederland. De transactie is voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt en is gepland om medio juli dit jaar te worden afgerond.


Di 18 Jun 2019

Automotions stevig geworteld in automotive-branche 
Automotions, onderdeel van de BAGE Groep, gaat terug naar het jaar 1992 toen met de overname van Opel dealer Hendriks de basis werd gelegd voor de mobiliteitskant van Automotions. Tegenwoordig is zij officieel dealer van de merken Peugeot, Opel, Ford, Mercedes-Benz en smart. Daarnaast bieden ze leasing, verhuur, verzekeren, financieren en schadeherstel.

Lennard van Oeveren, één van de drie dga’s van Automotions: 'We hebben veel vertrouwen in Van Mossel als overnamepartij. De klanten van de leasegroep zullen zeker de vruchten plukken van de schaalvoordelen die de integratie met International Car Lease Holding, het leasebedrijf van de Van Mossel Automotive Groep zal bieden. Datzelfde zal ook gelden voor het Ford en Opel bedrijf. Het huidige potentieel zal binnen de Ford en Opel tak van Van Mossel naar onze verwachting nog beter benut kunnen worden. Door deze overname zullen wij ons volledig kunnen focussen op de verdere groei en professionalisering van de Peugeot en Mercedes-Benz/smart vestigingen. Voor de ruim 300 betrokken medewerkers geloven wij een stabiele toekomst te kunnen bieden bij Van Mossel Automotive  Groep. En uiteraard geldt voor de klanten dat ze onveranderd de persoonlijke aandacht en service krijgen zoals ze dat gewend waren.'

Strategie Van Mossel
Medio juli beogen de partijen de transactie af te ronden. Het betreft een netwerk van zes schadeherstelbedrijven (inclusief twee 50% belangen), zes dealerbedrijven voor verkoop en onderhoud van de merken Opel en Ford, de leasebedrijven die vallen onder de ZuidWest Lease Groep en Automotions Rent. Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Groep: 'Door deze toevoeging aan onze familie, willen we de kracht en de potentie die in de bedrijven zit opnieuw de juiste voedingsbodem bieden. Met alle andere bedrijven die binnen onze groep vallen, kunnen we de huidige Automotions klantenkring alsook de medewerkers een sterk concept bieden. Onze strategie is er op gericht om in elke strategische plaats vertegenwoordigd te zijn. Deze overname betekent voor ons een belangrijke aanvulling hierop.'

Over Van Mossel Automotive Groep
De Van Mossel Automotive Groep is in 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Nederland. Het bedrijf telt ruim 125 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. De Van Mossel Automotive Groep is dealer van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT, ŠKODA, Peugeot, Citroën, DS, Hyundai, Kia, Jaguar, Land Rover, Ford, Opel, Mercedes-Benz, smart, Fiat, Fiat Professional, Abarth, Alfa Romeo, Jeep, Renault, Dacia, Nissan en Infiniti. Verder exploiteert zij drie Mega Occasion Centra en heeft zij een eigen landelijk opererende keten van schadeherstelbedrijven. Daarnaast biedt de groep diverse diensten onder één dak zoals verzekeringen, financieringen, signing/inbouw/carrosserie en autoverhuur. International Car Lease Holding, met een wagenpark van circa 78.000 voertuigen en behorend tot de top 5 van leasemaatschappijen van Nederland, maakt ook deel uit van de Van Mossel Automotive Groep. De onderliggende labels zijn Van Mossel Autolease, Van Mossel Privélease, DirectLease, Westlease en J&T Autolease. Met ruim 3.100 medewerkers realiseert de groep een omzet van meer dan €2,5 miljard op jaarbasis.

< Alle nieuwsberichten