Van Mossel nu ook Mercedes-Benz dealer in België

Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen, is de nieuwe eigenaar van de Turnhoutse Mercedes-Benz vestiging Car Assistance Company (CAC). De transactie is voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) en is gepland om voor eind november dit jaar te worden afgerond.


Ma 28 Okt 2019

Van Mossel heeft een overeenkomst bereikt met de familie Sollie en wil met deze overname haar groeiambities voortzetten op de Belgische markt. Michel Sollie en Bieke Crols zullen de dagelijkse leiding blijven behouden bij CAC. Minder dan een jaar geleden werden zowel de Antwerps/Vlaams-Brabantse dealergroep GMAN als de Limburgse Groep Bruyninx reeds overgenomen door Van Mossel.

Strategische aanvulling in België
CAC was een bestaande Mercedes-Benz concessie die sinds 1 januari 1976 in handen is gekomen van de heer en mevrouw Sollie. Met de overname neemt de Van Mossel Automotive Groep al het personeel over dat werkzaam is. ‘We waren al in België actief met onze leasingactiviteiten en de dealergroepen Van Mossel GMAN en Van Mossel Bruyninx’, zegt Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Groep. ‘Het toevoegen van een premium merk is een belangrijke strategische aanvulling. Waar we in Nederland alleen personenwagens van Mercedes-Benz aanbieden, zullen we in België direct actief zijn met zowel personenwagens als bestelwagens.’ Michel Sollie vult aan: ‘We hebben veel vertrouwen in Van Mossel als overnamepartij. Zowel voor de klanten als voor de medewerkers geloven wij een stabiele toekomst te kunnen bieden bij Van Mossel Automotive Groep. En uiteraard geldt voor de klanten dat ze onveranderd de persoonlijke aandacht en service krijgen zoals ze dat gewend waren.’

Over Van Mossel Automotive Groep
De Van Mossel Automotive Groep is in 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Nederland. Het bedrijf telt ruim 140 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. De Van Mossel Automotive Groep is dealer van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT, ŠKODA, Peugeot, Citroën, DS, Hyundai, Kia, Jaguar, Land Rover, Ford, Opel, Mercedes-Benz, smart, Fiat, Fiat Professional, Abarth, Alfa Romeo, Jeep, Renault, Dacia, Nissan, Infiniti en MG. Verder exploiteert zij 7 Occasion vestigingen en heeft zij een eigen landelijk opererende keten van schadeherstelbedrijven. Daarnaast biedt de groep diverse diensten onder één dak zoals verzekeringen, financieringen, signing/inbouw/carrosserie en autoverhuur. International Car Lease Holding, met een wagenpark van circa 82.000 voertuigen en behorend tot de top 5 van leasemaatschappijen van Nederland, maakt ook deel uit van de Van Mossel Automotive Groep. De onderliggende labels zijn Van Mossel Autolease, Van Mossel Privélease, DirectLease, Westlease en J&T Autolease. Met ruim 3.100 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa €2,5 miljard op jaarbasis.

< Alle nieuwsberichten