Verwen je moeder met harten worstenbroodjes

Moederdag is een mooie, maar voor veel mensen dit jaar ook een wat verdrietige dag. We missen elkaar. Brabantsche Worstenbroodjes brengt daarom een speciale editie van haar befaamde lekkernij op de markt: een worstenbroodje in de vorm van een hartje. Verpakt met een mooi kaartje erbij, waarop je een hartverwarmende boodschap kunt (laten) schrijven.


Wo 6 Mei 2020

Remco Beekman, eigenaar van Brabantsche Worstenbroodjes, experimenteert graag met de traditionele Brabantse lekkernij. Zo bracht hij eerder varianten zoals truffel, sambal, kip, glutenvrij, vegan en een Doe-het-thuispakket op de markt. Dit keer verandert de innovatieve bakker niet de receptuur, maar de vorm van het worstenbroodje. ‘Samen met Spark Makers Zone en InnAut, een technisch sociale onderneming die mensen met een beperking begeleidt naar werk of opleiding, hebben we een speciale hartjesmal ontwikkeld’, vertelt Remco. Met de harten worstenbroodjes wil hij mensen een hart onder de riem te steken: ‘Veel moeders kunnen vanwege de coronamaatregelen hun (klein)kinderen nu niet thuis ontvangen. Met dit liefdevolle én lekkere gebaar kan je hen toch verblijden. Laat de Moederdag-traktatie bezorgen of hang het zakje als verrassing aan de deur.’

Hartjesactie verzorgingshuizen en JBZ
Ook ouderen in verzorgingshuizen mogen geen bezoek ontvangen en zijn hierdoor afgesloten van de buitenwereld. Om te laten weten dat je enorm met hen meeleeft, heeft Brabantsche Worstenbroodjes een leuke actie bedacht: ‘Hart voor (O)ma’. ‘Zo kun je je (o)ma, of iemand anders mag natuurlijk ook, in een verzorgingshuis steunen en laten weten dat je aan hen denkt’, zegt Remco. Bestellingen worden op zaterdag 9 mei - de dag voor Moederdag - rondgebracht bij de volgende instellingen in Den Bosch: Antoniegaarde, De Taling, De Grevelingen, Eemwijk, De Hooghe Clock, Hof van Hintham en bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis, in Rosmalen: Mariaoord, in Vught: Boswijk, Woonzorgcentrum Theresia en Huize Elisabeth en in Nuland: Sint Jozefoord. Voor de ‘Hart voor (O)ma’-actie worden geen bezorgkosten gerekend.

Slechts één week verkrijgbaar
De hartjes zijn van 4 mei tot en met 9 mei in heel Nederland te bestellen via www.keilekker.nl. De lekkernijen zijn per twee verpakt en ook in een vegan-variant verkrijgbaar. Wil je ze laten bezorgen bij iemand anders? Dan kan Brabantsche Worstenbroodjes een boodschap namens jou op het kaartje schrijven. Uiteraard kun je de hartjes ook afhalen bij hun bakkerijen in Vught (Isabellakazerne) en Den Bosch (Copernicuslaan 306) en de Bossche warenmarkt op woensdag en zaterdag.

< Alle nieuwsberichten