Vogels Bouwmanagement gaat kantoor Vollenhoven Olie verduurzamen

Wat bij Vollenhoven Olie begon als een vraagstuk voor een nieuwe CV ketel resulteert in de aanleg van een aardwarmtesysteem. In samenwerking met R&R Systems gaat Vogels Bouwmanagement bij het hoofdkantoor van Vollenhoven Olie te Tilburg een duurzaam bodemwatersysteem aanleggen.


Di 6 Mrt 2018

Vogels Bouwmanagement heeft alle benodigde partijen bij elkaar gebracht om een duurzame maatwerkoplossing te ontwikkelen. Ook gaat het Tilburgse bedrijf de complete bouwbegeleiding hiervoor verzorgen. Het resultaat wordt een energiezuinig kantoor met een comfortabeler leefklimaat.

Wat is een aardwarmte systeem eigenlijk?
Warmte Koude Opslag (WKO) is een duurzame methode om energie in de vorm van warmte of koude in de bodem op te slaan. De techniek wordt gebruikt om gebouwen en woningen  te verwarmen en te koelen. Deze methode leidt tot een aanzienlijke energiebesparing en vermindering van CO2-uitstoot.

Bij Vollenhoven Olie gaat Vogels Bouwmanagement een gesloten bronsysteem toepassen. Bij dit systeem wordt een vloeistof (mengsel van water met glycol) in de warmtewisselaars van R&R Systems door de bodem geleid. De vloeistof komt niet direct in contact met grondwater. Er is geen sprake van actieve verplaatsing van grondwater door het systeem.

< Alle nieuwsberichten
Error loading MacroEngine script (file: PageFooter.cshtml)