BOB Debat Packaging Ma 1 Juli 2019

Page thumbnail

Wie pakt wie in?

Datum Maandag 1 Juli

Waar Brainport Industries Campus i.s.m. Faes Group

Adres Emmasingel 11 5611 AZ Eindhoven
Routebeschrijving


Programma
15:30 uur - 16:00 uur
Ontvangst en rondleiding
16:00 uur - 18:00 uur
BOB Debat
18:00 uur - 19:00 uur
Afsluitende borrel

Op maandag 1 juli gaan we met tien deelnemers om tafel en in op een aantal stellingen. Het thema van dit debat is 'Wie pakt wie in'. In dit debat gaan tien deelnemers met elkaar de discussie aan over actuele onderwerpen rondom packaging.

Over Brainport Industries Campus en Faes Group
De Brainport Industries Campus (BIC) is hét gezicht van de hightech maakindustrie. Op BIC komen de meest innovatieve en succesvolle bedrijven en instituten uit de Brainport regio bij elkaar als één geheel. De campus wordt dé plek waar innovatie- en concurrentiekracht van de hightech maakindustrie vleugels krijgt. Hier wordt the next generation van de hightech maakindustrie opgeleid in een state of the art werk- en leeromgeving. BIC is het thuisfront voor vergaande samenwerkingsverbanden tussen toeleveranciers, specialistische bedrijven en innovatieve onderwijs- en kennisinstellingen. Het unieke concept van de campus versterkt de innovatie- en concurrentiekracht van de individuele bedrijven, die in samenwerking met overheden en betrokken partijen ambitieuze innovatieprogramma's ontwikkelen. Het is de ideale vestigingsplaats voor bedrijven die samen willen ondernemen, innoveren en produceren.

Faes Group ontwerpt, produceert en distribueert duurzame verpakkingen voor de meest uiteenlopende toepassingen. Klanten moeten vaak zeer kostbare en gevoelige onderdelen vervoeren, onder soms extreme omstandigheden. Faes helpt haar klanten met een optimale oplossing. Maar om te garanderen dat een product in goede staat op de bestemming aankomt, dient niet alleen de verpakking zelf maar ook het verpakkingsproces geoptimaliseerd te worden. Met behulp van speciaal ontwikkelde web applicaties instrueert Faes Group bedrijven hoe zij hun producten veilig en efficiënt kunnen verpakken. Op deze manier wordt jarenlange ervaring en opgebouwde kennis met klanten gedeeld en in de praktijk toegepast.

Op de BIC kijkt de Faes Group, en specifiek de businessunit Faes Packaging Concepts, naar de rol van verpakkingen of liever gezegd slimme ladingdragers, met allerlei coderingen en rfid-technologie. Samen met andere ketenregisseurs (Rubix en IJsseltechnologie) zorgt Faes Packaging Concepts ervoor dat alles in de supply chain wat met logistiek te maken heeft in goede banen wordt geleid en optimaal verpakt binnenkomt en uiteindelijk weer de wereld over gaat. Dit alles is onderdeel van het fieldlab Advanced Manufacturing Logistics. De partijen van het fieldlab AML (naast Faes, IJssel en Rubix, ook KMWE, Brainport Industries, Yaskawa, Grenzenbach en de universiteiten van Eindhoven en Rotterdam) denken al een tijdlang intensief na over een optimaal aanbod en de juiste manier van werken voor alle organisaties op de BIC.

Het debat
Deelnemers – maar ook onze lezers – hebben de mogelijkheid om onderwerpen of stellingen aan te dragen. Een impressie van het BOB Debat komt in een levendig verslag in de Packaging Special die verschijnt op 10 september. Benieuwd hoe zo'n verslag eruit ziet? Een voorbeeld vind je hier.

Deelnemers:

Deelname aan de BOB Debatten is op uitnodiging. Voorwaarden voor deelname zijn:
- je bent eigenaar dan wel directeur van een bedrijf met minimaal 25 medewerkers;
- je bedrijf is gevestigd in Midden-Brabant, Oost-Brabant of West-Brabant. 

Voldoe je aan de voorwaarden en heb je interesse in deelname aan dit BOB Debat om jezelf als debater en kennisexpert te profileren? Neem dan contact op met Annemiek Slofstra: annemiek@regio-business.nl.


Dit BOB Event wordt mede mogelijk gemaakt door:

Terug naar boven