Blue Legal & JM Corporate Finance: Seminar Fusies en Overnames

Uw bedrijf is veel geld waard, maar is het ook goud waard? Op 6 juni is het zover. Dan organiseren wij ons jaarlijkse M&A seminar.

Fusies -en -overnames -2

6 juni: 15:30 - 18:00

 

Waardecreatie kent vele financiële en juridische elementen die interessant zijn voor een koper en verkoper indien een bedrijfsoverdracht/overname wordt overwogen.

Niet alleen kwantitatieve variabelen als cash flow (“ebitda”), werkkapitaal en balansoptimalisatie (“equity bridge”), maar ook kwalitatieve aspecten als strategie, management team, compliance, rapportages, spreiding van klanten, contractenbeheer, online vindbaarheid en positie in de markt zijn zeer waardebepalend. Het optimaliseren van diverse juridische zaken als verkoopvoorwaarden, arbeidscontracten, privacy-, duurzaamheids- en andere compliance documentatie zijn cruciaal en voorkomen pittige discussies.

Door het tijdig onderkennen en verbeteren van de elementen die van belang zijn, kan zeer substantiële waardecreatie worden gerealiseerd, niet alleen voor verkoper maar zeker ook voor koper. De kwantitatieve en kwalitatieve aspecten zijn essentieel voor elke toekomstige bedrijfsoverdracht en overname.

Wij laten u middels voorbeelden zien hoe dit alles werkt en hoe een kleine verbetering een enorme impact kan hebben. Een goede voorbereiding is derhalve goud waard, versoepelt het overdrachtsproces en voorkomt discussies en problemen achteraf.

Wij streven naar een interactieve informele sessie en de verschillende sprekers zullen hun speech begeleiden met anekdotes en tips uit de dagelijkse M&A MKB praktijk. U kunt hiermee direct aan de slag!

 

Bekijk hier de sprekers en meld je meteen aan! 

 

Locatie