BOB Academy bij ROC Scholen voor Techniek Di 16 Januari 2024

Page thumbnail

Jouw toekomstige bouw en techniek werknemer

Datum Dinsdag 16 Januari

Waar ROC Tilburg, Scholen voor Techniek

Adres Stappegoorweg 183, 5022 DD Tilburg
Routebeschrijving


Programma
15.15 uur - 15.30 uur
Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers
15.30 uur - 16.15 uur
Rondleiding in kleine groepen
16.15 uur - 17.00 uur
​Inhoudelijk programma met Toine Bastings
17.00 uur - 18.00 uur
Borrel met hapjes en gelegenheid om te connecten

Hoe leiden we jouw toekomstige werknemer op met de huidige energietransitie in het hoofd?
Na de vorige ‘uitverkochte’ en succesvolle editie zijn we begin volgend jaar weer terug bij ROC Tilburg, welke een sleutelrol vervult in de scholing van professionals in de gehele Nederlandse bouw & techniek. Vrijwel alle sectoren kampen al jaren met een grote uitdaging: de enorme tekorten aan technisch onderlegd personeel. De bouw- en technieksector en het onderwijs hebben elkaar daarbij harder nodig dan ooit. Maar ze kunnen niet zonder elkaars input!

Op 16 januari gaan we met Toine Bastings (Bedrijfsopleidingen Techniek­) in gesprek over de rol van onderwijs in de techniek van de toekomst. Ook voor vraagstukken die je niet 1, 2, 3 bij ROC denkt te zoeken, zoals de huidige energietransitie. Neem deel aan dit gesprek waarmee ook jouw toekomst van bouw en techniek wordt vormgegeven én help sturing te geven aan hoe jouw potentiële werknemers geschoold worden. Leer je ze bijvoorbeeld vaardigheden door de technieken of leer je ze de bewustwording? Leg je de nadruk op warmtepompen of op CV ketels? En wat als je je uitdagingen op personeelsgebied in het buitenland gaat zoeken? Daarvoor biedt ROC bijvoorbeeld taalcursussen. Kortom, genoeg belangrijke gesprekken te voeren over jouw toekomstige werknemers!

Over ROC Scholen voor Techniek
Bij het ROC Tilburg draait alles om techniek. Op Stappegoor vind je zes scholen binnen deze stroming. De School voor Bouw-, Installatie- en Onderhoudstechniek (BIO), Mechatronica, Werktuigbouwkunde en Metaal (MWM), Procestechniek, Lucht-vaarttechniek, Autotechniek en Transport & Logistiek. Daar zijn ze voorzien van alles wat nodig is om het beste technische onderwijs te geven. Ze hebben toegeruste praktijk- en theorielokalen met beschikking over heel veel materialen, machines, gereedschappen en practicumopstellingen. 

Over de BOB Academy
In Brabant gebeurt het! En er mag nog veel meer gebeuren wat ons betreft. Er zijn grote uitdagingen op het gebied van mensen (tekort daaraan), duurzaamheid en innovatie. Gaan we allemaal zelf het wiel uitvinden óf gaan we van elkaar leren, kennis delen en zaken samen oppakken? Wij geloven in dat laatste en zijn overtuigd van de kracht van regionale samenwerking. En daarom organiseren we de BOB Academy speciaal voor ondernemers en directeuren uit de maakindustrie, productie, logistiek, bouw en techniek.

Voor wie?
Ondernemers en directeuren van bedrijven met meer dan 10 medewerkers uit maakindustrie, logistiek, productie, hightech, bouw en techniek (niet-zakelijke dienstverlening). Bij aanmelding wordt gecontroleerd of je aan deze voorwaarden voldoet.

Let op: vanwege het exclusieve karakter van de BOB Academy hanteren we een maximaal aantal van 50 deelnemers. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Verhinderd?
Laat het ons weten! Stuur een mail naar office@regio-business.nl of bel even naar 013-4631446.


Dit BOB Event wordt mede mogelijk gemaakt door:

Terug naar boven

Wie komen er nog meer?

BOB Meetingpoint

Elkaar gericht ontmoeten?
Lees verder

Geert-Jan Verschuren
Dior Heavylift

Guus Abrahams
Abrahams Hoveniers

Robin Bommeljé
Elektravon

Hans Bakker
Gebrema

Stijn van den Bersselaar
Bersselaar Constructie

Freek Broers
Reboow

Erwin Sommen
SOMMEN-GOSENS

Jurgen Tooten
Blickle Wielen

Marc van Delft
Van Delft Installatie

Jos Mezenberg
Mezenberg Techniek

Jan Henjes
Schreinemacher Kunststoffen

Frans van Zantbeek
Schreinemacher Kunststoffen

Bert van der Donk
Van der Donk Group

Daniël Gooijer
Euromate

Maykel Kivits
Nissin Transport GmbH

Frans Konings
Ysmart

Ton Colijn
ITW EAE