BOB Academy bij Euromate Do 22 September 2022

Page thumbnail

Arbeidsrecht 2022: wat kan, wat moet, wat mag?

Datum Donderdag 22 September

Waar Euromate

Adres Minervum 7324, 4817 ZD Breda
Routebeschrijving


Programma
15.15 uur - 15.30 uur
Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers
15.30 uur - 16.15 uur
Rondleiding
16.15 uur - 17.00 uur
Interactief programma met Chris Westerveld (Euromate) en Jaap Broekman (Van Iersel Luchtman)
17.00 uur - 18.00 uur
Borrel met hapjes en gelegenheid om te connecten

Arbeidsrecht 2022: wat kan, wat moet, wat mag?
Tijdens deze BOB Academy krijg je een kijkje in de keuken bij Euromate. Ze werken dagelijks met 85 medewerkers aan het creëren van een schone binnenlucht door luchtfiltering en luchtzuivering. De professionele luchtreinigers worden in eigen beheer ontworpen en geassembleerd. Zij zijn er van overtuigd dat de verspreiding van het coronavirus met minder ingrijpende maatregelen tegengegaan had kunnen worden. En dat is meteen een mooi bruggetje naar het inhoudelijke onderwerp. We gaan met arbeidsrechtspecialist Jaap Broekman (Van Iersel Luchtman Advocaten) en elkaar in gesprek.

Bijvoorbeeld over coronarechtspraak; wat nemen we mee voor de toekomst? Thuiswerken; wat zijn de rechten en plichten en wie is verantwoordelijk? Mogen werknemers weigeren om (fulltime) naar kantoor te komen?

Maar ook: Wat kun je arbeidsrechtelijk nog doen gericht op het behoud van je mensen? Hoe voorkom je de loonspiraal, hoe ver ga je om mensen aan te trekken en te behouden? Salarishuizen kloppen niet meer, wat gebeurt er als de markt straks een stapje terugdoet of instort? Arbeidsovereenkomst, meteen voor onbepaalde tijd of juist niet? Het ziekteverzuim is erg hoog op veel plaatsen, wat kun je doen? Kortom, genoeg om met elkaar over te sparren denken wij. En dan heb je ook nog de mogelijkheid om vooraf onderwerpen aan te dragen die je graag besproken ziet.

Over Euromate
Begin van dit jaar las je in zakenmagazine Business al het interview met Annelies de Jong van Euromate. Door het reinigen van de binnenlucht zorgt Euromate er al meer dan 45 jaar voor dat werkomgevingen veiliger worden. Vervuiling zoals virussen (nogal relevant!), bacteriën, fijnstof, geuren en gassen wordt hierdoor gereduceerd. Het creëren van een schone binnenlucht door luchtfiltering en luchtzuivering draagt bij aan de gezondheid van medewerkers, vermindert verzuimkosten en zorgt voor een langere levensduur van machines. De professionele luchtreinigers worden in eigen beheer ontworpen en ook in huis geassembleerd.

Over Van Iersel Luchtman Advocaten
Al meer dan 65 jaar ondersteunt Van Iersel Luchtman bedrijven en ondernemers in hun groei, of staat ze bij in uitdagende tijden. Met 40 advocaten behoort zij tot de grotere zelfstandige advocatenkantoren in Zuid-Nederland, met locaties in ’s-Hertogenbosch en Breda. Partner Jaap Broekman is al ruim vijf jaar onze columnist in de edities Oost- en West-Brabant. En wat voor één? Met zijn uitgesproken mening neemt deze specialist in arbeidsrecht geen blad voor de mond. En daar houden wij van. 

Over de BOB Academy
In Brabant gebeurt het! En er mag nog veel meer gebeuren wat ons betreft. Er zijn grote uitdagingen op het gebied van mensen (tekort daaraan), duurzaamheid en innovatie. Gaan we allemaal zelf het wiel uitvinden óf gaan we van elkaar leren, kennis delen en zaken samen oppakken? Wij geloven in dat laatste en zijn overtuigd van de kracht van regionale samenwerking. En daarom organiseren we de BOB Academy speciaal voor ondernemers en directeuren uit de maakindustrie, productie, logistiek, bouw en techniek.

Voor wie?
Ondernemers en directeuren van bedrijven met meer dan 10 medewerkers uit maakindustrie, logistiek, productie, hightech, bouw en techniek (niet-zakelijke dienstverlening). Bij aanmelding wordt gecontroleerd of je aan deze voorwaarden voldoet.

Let op: vanwege het exclusieve karakter van de BOB Academy hanteren we een maximaal aantal van 50 deelnemers. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Verhinderd?
Laat het ons weten! Stuur een mail naar anouk@regio-business.nl of bel even naar 013-4631446.


Dit BOB Event wordt mede mogelijk gemaakt door:

Terug naar boven

Wie komen er nog meer?

BOB Meetingpoint

Elkaar gericht ontmoeten?
Lees verder

Frank Bax
Art & Reno

Nick Priem
EWD-Compass

Gerard van Keulen
ETB Van Keulen

Bastin Mewis
Kingspan Light + Air Nederland

Johan van Lieshout
TSG Group

Etienne Timmermans
Censor Voor de verandering

Daniel Constandse
GWS Printing Systems

Reinier Janssen
GWS Printing Systems

Philus van Laarhoven
Ben de Graaff project

Ton Colijn
ITW EAE

Tony Nelemans
Bewo Cutting Systems

Jean-Pierre Piggen
VPT Versteeg

Coen Smits
VPT Versteeg

Johan Vissers
JT Techniek

Harrie Verel
Schadébo professioneel

Jan van Acquoij
Pluss Advanced Technologies

Ronald Daamen
Meat Insiders

Hans Bakker
Gebrema

Madelein Jacobs
Baustoff + Metall Nederland