Thema: Privacygevoelige informatie

Bekijk alle thema’s >
Thumbnail

Holla Advocaten: Help, ik wil ontGoogled worden

Nov-Dec 2014

In mei van dit jaar moest het Europese Hof van Justitie oordelen over de vraag of Google informatie over een advocaat (hij had in het verleden sociale zekerheidsschulden gehad) uit de zoekresultaten moest verwijderen, omdat hij daar last van had. Het Hof vond dat Google dat inderdaad moest doen. We zijn nu bijna een half jaar verder, en Google worstelt met allerlei verzoeken van mensen die willen worden vergeten.

Lees verder
Thumbnail

Van der Donk Group: In slechts vijftien seconden binnen

Juli-Aug 2015

Toen ik in de jaren ‘80 in Rosmalen opgroeide, hing in mijn straat het touwtje gewoon uit de brievenbus om de voordeur te openen. Dat is nu ondenkbaar: gemiddeld vindt er bijna iedere minuut in Nederland een poging tot inbraak plaats. Niet alleen woningen, maar ook bedrijfspanden zijn een geliefd doelwit. Bijna 40 procent van de ondernemers krijgt wel eens met een inbraak te maken, tegenwoordig steeds vaker gepaard met geweld.

Lees verder
Thumbnail

De Voort Advocaten | Mediators: Privacy is hot

Nov-Dec 2015

Persoonlijke gegevens zijn terug te vinden in tal van documenten; van een foto in het ‘smoelenboek’ op intranet tot je geboortedatum in de salarisadministratie. Social media zijn niet meer weg te denken. Zowel werkgever als werknemer profileert zich op Twitter, LinkedIn en Facebook. Kennis van de nieuwe verscherpte privacywetgeving is mede vanwege deze ontwikkelingen een must.

Lees verder
< Vorige Volgende >

Terug naar boven