Thema: Gezondheid

Bekijk alle thema’s >
Thumbnail

Column Anton van der Geld: Samen verder

Mrt-Apr 2021

De pandemie maakt zichtbaar dat onze samenleving met zijden draden aan elkaar hangt. Zo hapert de gezondheidszorg door de jarenlange besparingen op medewerkers, voorzieningen en middelen. Een verdienmodel werkt niet. Nu komen in praatprogramma’s gezondheidswerkers en bestuurders aan het woord, die de bedden tellen en allerlei modellen en voorspellingen op ons loslaten. Intussen is de sociaal-economische situatie kritiek te noemen. Dat vraagt om echte veranderingen in de samenleving, in het bedrijfsleven én op het persoonlijke vlak. We moeten aan het werk, ons herstellen.

Lees verder
Thumbnail

Column Anton van der Geld: Met plezier werken

Jan-Feb 2022

Mag ik je vragen of je tevreden bent op en met je werk? Is er een fijne werkomgeving? Doe je het werk graag en voel je bij alles wat je doet engagement? Een positief antwoord op zulke vragen is wel nodig, want het werk bepaalt een groot deel van ons leven. Elke dag weer opnieuw. Werk en privé kunnen niet los van elkaar worden gezien. Psychologisch gezien is plezier op het werk ook werken aan je ‘leefplezier’, je persoonlijk welbevinden. Onvoldaan en chagrijnig thuiskomen tast het privéleven aan. Meer dan je lief is.

Lees verder
Thumbnail

Column Prof. Anton van der Geld: Een gelukkig (werk)leven

Juli-Aug 2022

We staan op een kruispunt. Het gezegde ‘er is meer in het leven dan werken’ klinkt steeds vaker en luider. Werk is belangrijk, maar niet alleen zaligmakend. Eén op de vijf Nederlanders voelt dagelijks te veel werkdruk. Een probleem voor het individu, maar ook voor ondernemingen en organisaties. Onder druk staan maakt minder creatief en productief. Waarom zou je niet proberen je leven en werk aan te passen om lekker in je vel te (blijven) zitten? Dat vraagt om een ontwikkeling als teamspeler op het werk, maar ook thuis.

Lees verder
Thumbnail

Column Prof. dr. Anton van der Geld: Met frisse ideeën

Sept-Okt 2022

Met frisse moed de wereld tegemoet! Dat is een goed begin na je zomervakantie. Want frisse moed moet! De frisse wind, waarvan je genoten hebt op het strand of in de bergen, heeft het hoofd leeggemaakt en gezorgd dat er ruimte is voor nieuwe ideeën, plannen en acties. Dat betekent niet alleen het opfrissen van de dingen die je dacht en altijd al deed, maar bovenal jezelf durven vernieuwen. Dat is steevast een belangrijk onderwerp in mijn psychologiepraktijk. Tijd en ruimte vrijmaken voor vernieuwing door loslaten, verlangzamen, deconnecteren, je accu opladen.

Lees verder
Thumbnail

Prof. Anton van der Geld: Overeind blijven

Nov-Dec 2022

Lichaam en geest in balans houden is in deze onzekere tijden met de nasleep van twee jaar covid, energiecrisis, inflatie, oorlog in Europa, meer dan nodig. In mijn psychologiepraktijk zie ik in toenemende mate de gevolgen. Veel mensen voelen zich gehaast, ervaren irritatie en stress, raken opgebrand en worden op de hielen gezeten door dreigende burn-out.

Lees verder
< Vorige Volgende >

Terug naar boven