Food Special overzicht

Nederland behoort tot de wereldtop als het gaat om export van agro- en foodproducten. Bijna 70% van de productie in de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie wordt geëxporteerd, Brabant is verantwoordelijk voor een kwart van de export. Food is (steeds meer) dienstverlening. De dienstverlening rondom eten maakt nu al meer dan 40% van onze totale besteding aan eten en drinken uit. Dit vraagt ook om innovatie, zowel in de dienstverlening als in het voedsel zelf. Krijgen we ons eten straks per drone bezorgt en wat eten we in 2050? Hoe gaan foodbedrijven uit Brabant mee in de stijgende vraag naar dienstverlening en hoe duurzaam zijn ze. Je leest het in de Food Special

Thumbnail

Easy Etiket: We vullen elkaar perfect aan

Di 7 Mei 2019

Als kwaliteitsmanager zag hij een hoop smerige keukens, maar man en paard noemen, daar waagt hij zich niet aan. Liever vertelt hij over zijn nieuwste paradepaardje: etiketten voor mkb-bedrijven in levensmiddelen.

Lees verder
Thumbnail

André Verdam: Pas tevreden met een tien-plus

Wo 1 Mei 2019

Hij kookte voor de Rolling Stones tijdens Pinkpop. ‘Een shepherd’s pie, asperges; niets extravagants.’ Toch ziet hij dit niet als een hoogtepunt. Met evenveel passie kookt hij voor een dame van 95 die haar familie nog een keer samen wil hebben. Of verzorgt hij discrete zakenlunches bij de directeur thuis.

Lees verder
Thumbnail

SBA Flex en Vion Food Group: Ze moeten het voelen

Wo 1 Mei 2019

‘Als je 1.200 kilometer van huis bent, dan mag je verwachten dat er aandacht aan je wordt besteed. Arbeidskrachten moeten gekoesterd worden. De juiste begeleiding en af en toe in de watten gelegd worden. Bijpraten met een kopje koffie en een Bossche Bol.’

Lees verder
Thumbnail

Pulskens worstenbrood: Het kost je jaren van je leven

Wo 1 Mei 2019

Zijn vader was bakker, net als de vader van zijn vader en daar de vader weer van. Erwin Pulskens lacht bij de vraag hoe die opa’s heten. ‘Ehm, dat staat wel op onze site, mijn opa heette Ad, ik dacht dat zijn vader Petrus heette.’ Lachen, dat doen ze graag en uitbundig bij Pulskens Worstenbrood. Maar dat wil niet zeggen dat ze nooit tegenslagen hebben gehad.

Lees verder
Thumbnail

KTBA Compliance Group: Hier mag ik heerlijk pionieren

Wo 1 Mei 2019

‘Of ik in een restaurant of supermarkt automatisch de voedselveiligheid bewaak? Haha, nee. De kans dat er wat mis is, is sowieso erg klein’, zegt Arjan van Heerde (42). ‘Je kunt je beter druk maken over de hygiëne in hotels. Maar ook daarin moet je niet overdrijven.’

Lees verder
Thumbnail

SPANdesign en Kok Verhoeven: Dit plafond leeft

Wo 1 Mei 2019

Is het een glasplaat? Kunststof? Als je bij de brasserij van restaurant Kok Verhoeven aan het Tilburgse NS-Plein binnenkomt, kijk je automatisch naar boven. Dat Spanplafond: wat een eyecatcher!

Lees verder
Thumbnail

Brabantsche Worstenbroodjes: Je moet jezelf continu blijven uitdagen

Wo 1 Mei 2019

Bakker Remco Beekman lanceerde onlangs een 100 procent plantaardig worstenbroodje, dat direct de nodige media-aandacht trok. ‘Ik vind het van groot belang dat we minder vlees eten; voor onze eigen gezondheid, dierenwelzijn en onze planeet. Innovatieve en hoogwaardige plantaardige producten dragen hier zeker aan bij.’

Lees verder
Thumbnail

Bosch Rexroth: Er zijn altijd raakvlakken

Wo 1 Mei 2019

‘Alle ontwikkelingen in de food starten bij mensen. Als consument willen we verse, gezonde en betrouwbare producten en worden we steeds veeleisender’, stelt Robert Abdoel, manager sales en service bij Bosch Rexroth in Boxtel. ‘Deze branche is continu bezig met optimalisatie. We leveren hier met oplossingen en kennis cruciale bijdragen aan.’

Lees verder
< Vorige Volgende >