< Terug naar alle leden

Gemeente Valkenswaard Branche: Non-profit, Overheid

Bedrijfsomschrijving

Een gemeente als Valkenswaard heeft heel veel taken en verleent daarnaast ook een breed scala aan producten en diensten. Deze kunnen nu eenmaal niet allemaal door het college van burgemeester en wethouders ter hand worden genomen. Enerzijds vanwege de omvang, maar anderzijds ook omdat voor het vervullen van een groot aantal van deze taken specifieke vakkennis vereist is. Daarom kent de gemeentelijke organisatie naast het bestuur, dat de bestuurstaken vervult, ook een werkapparaat, de ambtelijke organisatie, onder leiding van gemeentesecretaris/algemeen directeur de heer R. van Eijck.

De werkwijze bij de gemeente wordt gekenmerkt door klantgerichtheid en vraaggerichtheid. Het betekent dat de gemeente handelt vanuit de behoefte van de burgers en niet vanuit het aanbod (de producten) van de gemeente zelf. Dat houdt ook in dat de gemeente actief inspeelt op vragen van inwoners en dat ze daarbij de relaties onderkent die er zijn tussen de verschillende partijen en hun wensen.

De gemeentelijke organisatie kent acht teams: Klantcontact Burgers, Klantcontact Omgeving, Klantcontact Zorg, Sociaal en Economisch Beleid, Ruimtelijke Beleid, Programma’s en Projecten, Beheer en Uitvoering en Centrum voor Muziek en Dans.


Contactgegevens
de Hofnar 15
5554DA Valkenswaard
T: 040 - 208 3444
I: Website

Business facts
Medewerkers: > 100
Oprichtingsjaar: -
Vestigingen: -
Jaaromzet: > €5.000.000