< Terug naar alle leden

Jan Verschuuren Branche: Mobiliteit, transport & logistiek, Overig mobiliteit, transport en logistiek

Bedrijfsomschrijving

Wie zijn we?
Wij zijn Jan Verschuuren een echt familie bedrijf. Veel mensen in en rondom Tilburg zullen onze oude groene panden wel herkennen, gelegen aan de Kempenbaan. De firma Jan Verschuure is sinds 1939 actief als handelsfirma. Vanaf dat moment is de firma actief geweest in de verkoop van textielmachines en wol. Met de terugloop van de verkoop in deze branche is er in 1976 gekozen voor een side business namelijk: stellingmateriaal & magazijninrichting. Langzamerhand is de verkoop van textielmachines en wol afgebouwd. Dit is in het jaar 2000 voor onze firma een kantelpunt geweest om ons volledig te richten op de magazijninrichting en stellingmateriaal. Per 1 januari 2018 is het bedrijf volledig in handen van Dhr. L. van der Bijl welke samen met zijn zoons en collega’s een rooskleurige toekomst tegemoet hoopt te gaan. Er is zelfs een nieuwe firma gestart onder de naam: Pro-rack. De focus ligt bij deze firma op de verkoop van legbordstellingen aan de particuliere doelgroep.

Wat doet Jan Verschuuren precies?
Zoals eerder aangegeven verkopen wij volledige magazijninrichtingen. Hierbij kunt u denken aan stellingmateriaal, etagevloeren, werk-units, kooien (voor high value goods) maar ook alles voor in het magazijn zoals plastic bakjes, pompwagens of aanrijdbeveiligingen. De hoofdproducten bestaan voornamelijk uit:
-Legbordstellingen
-Zware legbordstellingen
-Breedvakstellingen
-Palletstellingen
-Draagarmstellingen
-Verdiepingsvloeren
-Scheidingswanden
-Hygiënische magazijnstelling

Waarom kiezen mensen voor Jan Verschuuren?
De redenen waarom klanten voor onze firma kiezen lopen uiteen. Vaak horen wij dat mensen de flexibiliteit en lange ervaring als een enorm pluspunt ervaren. Daarnaast hebben wij een team met VCA gecertificeerde monteurs, meerdere servicebussen met gereedschap, meerdere aanhangwagens en een hoogwerker. Dit stelt ons in staat om snel te schakelen en de klant te ontzorgen, volgens de geldende veiligheidseisen.

Wij zijn in Nederland hoofdimporteur van het merk Sperrin en naast het aanbod van nieuw stellingmateriaal komt het regelmatig voor dat wij gebruikte partijen aanbieden. Wij hebben een eigen opslag en gebruiken deze naast de ruimte die wij zelf gebruiken als zijnde voorraad ook voor de assemblage. De huidige locatie van onze firma is het oude Bjorn Börg pand op de Maidstone 8, 5026 SK te Tilburg.

Veel mensen zijn niet op de hoogte van het feit dat ook uw magazijn en dan met name stellingmateriaal/verdiepingsvloeren periodiek moeten worden gekeurd. Het is namelijk, net zoals de APK keuring voor een auto, verplicht om bepaalde stellingen te keuren. De verplichting van het jaarlijks keuren staat onder andere omschreven in de Europese Norm EN 15635 (sinds 2008) genaamd: Stalen Opslagsystemen: gebruik en onderhoud van opslagapparatuur. Een stelling dient gekeurd te worden op deugdelijkheid wanneer deze mechanisch bediend/gebruikt wordt. Dit betekent bij gebruik van heftruck, stapelaar, reachtruck etc. ongeacht hoogte van de stellingen. Het heeft dus met name betrekking op palletstellingen, draagarmstellingen en etagevloeren.

Jan Verschuuren B.V. heeft een eigen keurmeester in dienst welke de visuele inspectie uitvoert, en vervolgens het bijbehorende keuringsrapport uitwerkt. Een keuring kan ook worden uitgevoerd bij een magazijn waar niet ons hoofdmerk in staat of bij een bedrijf waar wij geen producten hebben geleverd.

Afsluitend een aantal kenmerken van onze organisatie;
-Professionele service voor nieuwe en gebruikte magazijninrichting
-Professionele raad en daad bij u in de buurt
-Nauwkeurige tekeningen en prijsopgave
-Fabricage op maat is mogelijk
-Snelle levering
-Klanttevredenheid staat bij ons op nummer 1!


Contactgegevens
Maidstone 8
5026 SK Tilburg
T: 013-5423300
I: Website

Business facts
Medewerkers: 10 - 25
Oprichtingsjaar: 1939
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -