< Terug naar alle leden

VADO Beheer Branche: Zakelijke dienstverlening, Overig zakelijke dienstverlening

Bedrijfsomschrijving

RIJKE INDUSTRIËLE HERKOMST
VADO is een Nederlandse investeringsmaatschappij die door de familie Van Doorne is opgericht na verkoop van de DAF bedrijven in de jaren zeventig en tachtig. De eigenheid van het familiebedrijf, het ondernemerschap en de interesse in techniek en innovatie vinden we ook vandaag nog terug bij VADO. Nog steeds richten we ons op maakbedrijven met een hart voor techniek. Innovatieve ondernemers die met de voeten stevig op de grond en de blik gericht op de toekomst, waarde leveren aan mens en maatschappij. De actie is vandaag maar het perspectief is altijd de lange termijn. Diverse van de portfolio-bedrijven behoren al ruim twintig jaar tot de VADO familie.

DE JUISTE EINDMARKTEN BEPALEN HET SUCCES
Vandaag de dag bestaat VADO uit een klein team met veel industriële ervaring dat, vanuit Eindhoven, een portfolio van circa twintig maakbedrijven beheert. Altijd nieuwsgierig om nieuwe bedrijven en ondernemers te leren kennen is men permanent op zoek naar nieuwe investeringsmogelijkheden.
Naast aandeelhouder in deze portfolio is VADO al sinds jaar en dag aandeelhouder van MCB; Metaal Compagnie Brabant. Samen met twee andere families, die MCB meer dan tachtig jaar geleden hebben opgericht, is VADO nog altijd nauw betrokken bij het reilen en zeilen van deze marktleider in de metaalgroothandel.

Het VADO portfolio bestaat uit vier clusters van bedrijven
Cluster Toeleverbedrijven Metaal & Kunststof
De toeleverbedrijven ontwikkelen en produceren componenten en modules voor toonaangevende OEM’s en spelers in diverse eindmarkten. Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid, de zogenaamde “operational excellence” zijn van groot belang en state-of-the-art productietechnologie is cruciaal. Vaak zijn deze bedrijven kapitaalintensief vanwege de forse investeringen in productiemachines, matrijzen en fabriekshallen.

Cluster Machine- en Apparatenbouw
Bedrijven die complexe en hoogwaardige systemen en producten maken. Innovatie bepaalt het onderscheidend vermogen van deze producten en een diep begrip van de eindmarkt en klantenwensen is van belang. De engineeringfunctie is allesbepalend en deze bedrijven zijn dan ook vaak erg kennisintensief.

Cluster Bouwgerelateerde bedrijven
In het cluster bouwgerelateerde bedrijven zijn onze bedrijven actief in renovatie en onderhoud, alsmede installatietechniek. Onze bouwbedrijven ontzorgen klanten door de combinatie van onderhoud en projecten en onderscheiden zich op basis van technische kennis en vakmanschap.

Cluster Specialistische bedrijven
Deze bedrijven hebben vaak een unieke ervaring of technologie waarmee ze marktleiderschap in een niche weten te realiseren. Idealiter spelen bedrijven in deze cluster in op strategische industriële ontwikkelingen, denk aan voorbeelden zoals industrie 4.0 en 3D-printen.


Contactgegevens
Den Biest 11
5615 AT Eindhoven
T: 040-2116116
I: Website

Business facts
Medewerkers: 10 - 25
Oprichtingsjaar: 1980
Vestigingen: 1
Jaaromzet: > €5.000.000