< Terug naar alle leden

By Berith Branche: Marketing & communicatie, Overig marketing en communicatie

Bedrijfsomschrijving

Ben jij klaar om je klantbase goed te benutten?

Berith Spoelstra
Retentie Marketeer & Trainer

Ik ben Berith Spoelstra, retentie-marketeer en leer ondernemers en bedrijven dat het behouden van bestaande klanten per saldo meer rendement oplevert dan het werven van nieuwe klanten.

Als retentiemarketeer weet ik hoe lucratief het is als je je klanten koestert en als een magneet aan je weet te binden met waardevolle informatie, relevante producten en aanbiedingen.

Grote bedrijven besteden veel aandacht en geld om nieuwe klanten te werven. Met uitgekiende klantprofielen, gerichte marketingstrategieën en offers you can’t refuse moet het klantenbestand gaan groeien en de concurrentie doen zweten.

Bij het Midden- en Kleinbedrijf is het verlangen naar nieuwe klanten net zo groot. Alleen zijn de budgetten veel kleiner en moet je als ondernemer vaak leuren en sleuren om een nieuwe klant binnen te hengelen.

Je ruimt nog liever de zolder op dan dat je koud belt of met een prospect in een ongemakkelijke onderhandeling moet over de prijs van je product.

Maar je hebt geen keus. Nieuwe klanten zorgen immers voor meer inkomsten en je voortbestaan.

Door samen scherper naar je eigen business en markt te kijken, kunnen we tot verrassende en winstgevende ideeën komen. Hoe vaker dezelfde klant bij je koopt, hoe beter. Dat is een no brainer maar dat gaat meestal niet vanzelf.

Net als een klant die zijn contract of abonnement wil opzeggen. Die moet je niet schouderophalend laten gaan maar juist met een waardevol aanbod verleiden om te blijven.

Het is mijn drijfveer om voor elke B2B of B2C opdrachtgever maatwerk te leveren.

En ik denk dat ik dat kan waarmaken.

Wanneer je er alles aan hebt gedaan om de klant te behouden, maar je niet hebt kunnen voorkomen dat die overstapt naar een andere aanbieder, neem je je verlies ruiterlijk. Afscheid nemen doe je respectvol. Het gevoel dat je achterlaat bij de ex-klant is essentieel. De gedachte moet zijn dat de mogelijkheid bestaat dat die in de toekomst bij je terugkeert. Of ambassadeur wordt voor jouw business.

Retentie
Als retentie specialist help ik ondernemingen bij het uitbreiden van de klantbase. Niet door sales maar door te focussen op de bestaande klant. Ik implementeer een retentie beleid of optimaliseer het huidige.

Teambuilding
Daarnaast ondersteun ik afdelingen in het bouwen van teams door teambuilding sessies. Samen dezelfde taal leren en ontdekken welke talenten er in het team zijn. Om vervolgens ook veel lol aan te beleven.


Contactgegevens
Van Voorst tot Voorststraat 21
5262 AL Vught
T: 06-80144444
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 2022
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -