< Terug naar alle leden

Straalbedrijf Boxtel Branche: Industrie, Metaalbewerking

Bedrijfsomschrijving

Straalbedrijf Boxtel is in 1987 opgericht en sinds die tijd ook gevestigd in Boxtel op haar huidige locatie. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een echt familiebedrijf en in de loop der jaren ook gegroeid in omvang. In 2016 is er een nieuw, modern pand gebouwd waardoor het bedrijf veel uitstraling heeft en nog meer capaciteit voor al jouw projecten.

​Met ruim 35 jaar ervaring kan Straalbedrijf Boxtel jouw projecten tot een succes maken.

Speel op zeker, kies Straalbedrijf Boxtel.

OVER ONS
- Maximale Kwaliteit
Straalbedrijf Boxtel streeft met zorgvuldigheid naar maximale kwaliteit. Vooruitstrevendheid en innovatie staan hoog in het vaandel bij het bedenken van (klantgerichte) oplossingen die het rendement en het milieu ten goede komen.

- Klantgerichte Oplossingen
De grote kracht van het bedrijf is de enorme diversiteit in werkzaamheden. Hierdoor is een schat aan ervaring opgebouwd en is niets onmogelijk. Er wordt voor ieder project een passende oplossing geboden.

- Grote Capaciteit & Flexibiliteit
Daarnaast kan er snel geschakeld worden door de grote capaciteit (10000 M² aan productie oppervlakte en 100ton aan hijscapaciteit) en is flexibiliteit een woord dat dikgedrukt in het woordenboek staat. De productielijnen zijn geschikt voor zowel enkelstuks opdrachten als voor seriematig werk.

ONZE DIENSTEN
- Staalstralen
Stralen met behulp van perslucht wordt onder andere toegepast om roest, walshuid en oude verflagen op (giet)staal te verwijderen. Het uiteindelijke straalresultaat (reinheid en ruwheid) voldoet aan de normen, zoals die zijn voorgeschreven in procedures en specificaties. Het straalgrit wordt meerdere malen gebruikt zodat de hoeveelheid afval wordt gereduceerd, wat het milieu ten goede komt.

- Glasparelstralen
Glasparelstralen is een behandeling die kan worden toegepast op vrijwel alle non-ferro metalen zoals roestvrijstaal, aluminium, koper, etc. Door middel van perslucht vermengd met glasparels wordt het object schoon gestraald. Met name voor roestvrijstaal en aluminium is dit de eindbewerking.​

- Schooperen
Schooperen (ook wel metalliseren genoemd) is een behandeling waarbij een corrosiebestendige laag op het object wordt gespoten. Deze laag is een legering van gesmolten zink en aluminium. Wanneer deze legering aangebracht en gestold is, is het object klaar voor verdere bewerking.

Objecten die geschoopeerd worden dienen vooraf gestraald te zijn.

- Natlakken
Natlakken is het aanbrengen van een (meerlaags-) verfsysteem waarmee (verzinkt) staal kan worden beschermd. Natlakken kan in elke gewenste kleur. Afhankelijk van de toepassing is er keuze uit een aantal natlaksystemen op basis van alkydhars-, epoxy-, of polyeruthaanverven.

Het aanbrengen van natlak gebeurt met behulp
van een airless, hot-airless of airless-electrostatische applicatietechniek en moderne, milieubesparende 2K menginstallaties.

- Poedercoaten
Bij poedercoaten wordt lak in poedervorm elektrostatisch opgeladen en met lucht in de omgeving van het geaarde product gebracht. De poeder hecht zich vervolgens op het elektrostatisch geladen metalen product. Het materiaal gaat vervolgens in een oven waar de verfpoeder omsmelt tot een lak.

Het voordeel van poedercoaten is dat moeilijk bereikbare plaatsen beter bereikt kunnen worden. Op deze manier vloeien kleine naden dicht en is er een betere bescherming tegen bijvoorbeeld chemicaliën. Poedercoaten kan in alle RAL-kleuren, maar ook andere kleuren behoren tot de mogelijkheden.


Contactgegevens
Van Salmstraat 50
5281 RS Boxtel
T: 0411677693
I: Website

Business facts
Medewerkers: 25 - 50
Oprichtingsjaar: 1987
Vestigingen: -
Jaaromzet: -