< Terug naar alle leden

Dream4Kids (stichting) Branche: Non-profit, Overig non-profit

Bedrijfsomschrijving

Dream4Kids organiseert samen met vrijwilligers unieke Droomdagen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een trauma. Deze kinderen verliezen vaak het vertrouwen in zichzelf en de wereld om hen heen.

Tijdens een Droomdag komen de mooiste dromen van kinderen met een trauma uit. Een kind wordt aangemeld door een professionele hulpverlener. Dit gebeurt als onderdeel van het behandelplan van het kind. Hulpverleners weten het beste, wanneer het juiste moment is voor een Droomdag. Vaak is dat als de situatie stabiel is en het kind weer naar de toekomst durft te kijken. De Droomdag draagt bij aan het zelfvertrouwen van het kind en geeft moed en positieve energie om weer in dromen te geloven. Zo ziet het kind: ik doe er toe, ik ben belangrijk en de toekomst heeft ook voor mij iets moois te bieden.

DROOMDAGEN
Elke Droomdag is uniek, bijzonder en voor het kind op maat gemaakt. In een sportauto racen, een heuse modellen-fotoshoot, vliegen in een helikopter, boeven vangen met de politie of een dagje als YouTuber door het leven gaan… niets is te gek.

Onze droom is dat we voor alle kinderen met een trauma tussen de 6 en 12 jaar een Droomdag kunnen organiseren.

Dream4Kids laat de mooiste dromen van kinderen met een trauma uit komen tijdens een Droomdag. Deze dag is onderdeel van het behandelplan dat is opgesteld door een professionele hulpverlener. Een Droomdag geeft een kind moed en energie en betekent vaak een nieuwe start.

Het kind voelt: ik mag er zijn, ik ben ook belangrijk.

De impact van een Droomdag is groot en reikt veel verder dan die ene dag. Vaak herinnert een kind zich jaren later nog elementen van de dag en hoe goed dat voelde. Daar put een kind kracht en vertrouwen uit.

DREAM4KIDS
Stichting Dream4Kids zet zich in voor kinderen (6 – 12 jaar) met een trauma. Als kinderen iets heftigs meemaken, komen ze daar niet altijd op eigen kracht overheen. Dan kan behandeling nodig zijn door een professionele hulpverlener. Als onderdeel van het behandeltraject kan zo’n hulpverlener een beroep doen op Dream4Kids om voor het kind een Droomdag aan te vragen. Op een Droomdag komt de mooiste droom van een kind uit. Het kind staat in het middelpunt van de belangstelling en voelt: ik doe er toe, ook ik mag er zijn en deze dag is speciaal voor mij georganiseerd. Dat geeft een kind moed, kracht en energie waar het nog lang op kan teren. Zo’n dag draagt bij aan het zelfvertrouwen van het kind en aan hun vertrouwen in de wereld. Het laat zien, dat de toekomst ook iets moois te bieden heeft. Dream4Kids wil kinderen weer laten geloven in de toekomst, zodat ze voelen en ervaren, dat zij ook belangrijk zijn.

ONZE MISSIE
Alle kinderen tussen 6 en 12 jaar met een trauma een nieuwe, positieve start bieden door hun mooiste droom uit te laten komen tijdens een Droomdag. Elke Droomdag is op maat gemaakt en specifiek afgestemd op de behoeften, wensen en dromen van het kind.

ONZE VISIE
Niemand zou op jonge leeftijd een traumatische ervaring mogen meemaken. Maar helaas is dat niet te voorkomen. Er gebeuren nu eenmaal heftige dingen in het leven, ook bij kinderen. Denk aan het overlijden van een ouder, broer of zusje, een auto-ongeluk, een vechtscheiding, (seksueel) geweld, mishandeling of verwaarlozing.

Sommige kinderen komen hier niet zonder professionele hulp zelf uit. Voor hen zet Dream4Kids zich in. Onze droom is dat wij voor ieder kind tussen de 6 en 12 jaar met een trauma een fantastische Droomdag kunnen organiseren. Zo wordt de negatieve spiraal doorbroken.

Kinderen zijn onze toekomst. Het is van groot belang dat alle kinderen voelen dat zij mogen bestaan en dat zij met een positief gevoel naar de toekomst kunnen kijken.

"Een Droomdag is echt een cadeau. Ook voor mij als hulpverlener. Door de samenwerking met Dream4Kids kunnen we iets positiefs brengen in het leven van een kind."

ONZE KERNWAARDEN
Betrokken, creatief, persoonlijk, gepassioneerd.

WAARIN ONDERSCHEIDEN WE ONS?
- Dream4Kids zet zich in voor kinderen met een trauma door voor hen een unieke Droomdag te organiseren.
- Wij zijn er voor een grote, onzichtbare groep kinderen die het moeilijk hebben en maar weinig aandacht krijgen.
- Een Droomdag heeft bewezen impact op het verdere leven van een kind.
- Dream4Kids onderhoudt langdurig contact met de kinderen via de jaarlijkse Clubdag.
- We zijn een relatief kleine organisatie met een bevlogen team en een persoonlijke aanpak.
- Het gedoneerde geld wordt rechtstreeks besteed aan het organiseren van Droomdagen.


Contactgegevens
Hoff van Hollandlaan 1
5243 SR Rosmalen
T: 073-6428890
I: Website

Business facts
Medewerkers: 5 - 10
Oprichtingsjaar: 2003
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -