< Terug naar alle leden

Landgoed Luchtenburg Branche: Meeting management en horeca, Overig meeting management en horeca

Bedrijfsomschrijving

LANDGOED LUCHTENBURG IS EEN OASE VAN RUST, DICHTBIJ UITVALSWEGEN
Er zijn honderden landgoederen in Nederland, maar er zijn er niet veel zo uniek als Luchtenburg. Het ademt een prachtige historie en ligt midden in de Ulvenhoutse bossen. Het is dichtbij grote steden als Breda, Tilburg, Antwerpen en Rotterdam. Een oase van rust, terwijl de A58 slechts drie minuten hiervandaan is. Sinds het voorjaar van 2020 heeft de Smaakspecialist haar intrek genomen in Landgoed Luchtenburg. Het landgoed is een verlengstuk van de Smaakspecialist en haar missie om goede voeding voor een leefbare wereld en kennis hierover toegankelijk te maken. De gerenoveerde tiendschuur – ‘Tiend’ – is omgetoverd tot karakteristieke evenementen locatie en opent de deuren voor de meest uiteenlopende events. Van duurzame vergadering tot sprookjesbruiloft, en van impact event tot sfeervolle uitvaart. Bekijk alle mogelijkheden op ons prachtige landgoed en voel je welkom!

EEN STUKJE HISTORIE IN HET GROEN
Landgoed Luchtenburg is gelegen ten zuiden van Breda in Ulvenhout AC. Het is in 1518 ontstaan toen Graaf Hendrik III van Nassau grond uitgaf aan zijn rentmeester de heer Montens. Het landgoed van 65 hectare bestond destijds uit bossen, vennen en vormde een geheel met de landgoederen Valkenberg en De Hondsdonk. De naam is afkomstig van ‘lucht’ of ‘logt’ wat staat voor lichte zandgrond. De prachtige tiendschuur is het oudste gebouw, vermoedelijk uit 1524, de stal/boerderij is een stukje jonger. Het klassieke landhuis dateert uit circa 1700. De tiendschuur deed vroeger dienst als opslagplaats voor de belasting (in natura) van pachters en boeren aan de landheer; vaak een tiende deel van de oogst. Vandaar de naam Tiend! Het landgoed heeft in de tijd verschillende bewoners gekend en diverse veranderingen ondergaan. Tegenwoordig is de Smaakspecialist op het Landgoed te vinden.

DE SMAAKSPECIALIST
Sinds het voorjaar van 2020 heeft de Smaakspecialist haar intrek genomen in Landgoed Luchtenburg. De Smaakspecialist is het bevlogen bedrijf achter o.a. de biologische foodmerken Smaakt, BioToday en RAW Organic Food. Het hoofdkantoor van de Smaakspecialist huist in de voormalige boerderij op het landgoed. Landgoed Luchtenburg vormt een verlengstuk van onze missie om goede voeding voor een leefbare wereld en kennis hierover toegankelijk te maken. We zijn ontzettend blij om de gronden van dit prachtige landgoed te mogen beheren en op deze plek anderen te kunnen inspireren. Op Landgoed Luchtenburg kunnen wij daadwerkelijk laten zien wie wij zijn en waar wij voor staan. Het is niet zomaar alleen een evenementen locatie, maar ook een plek van educatie en inspiratie waar onze missie tot leven komt. Op deze prachtige plek, midden in het groen, komt het DNA van de Smaakspecialist echt tot zijn recht


Contactgegevens
Luchtenburgseweg 2
4858 RJ Ulvenhout
T: 076-5656709
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 2018
Vestigingen: -
Jaaromzet: -