< Terug naar alle leden

Wijnen Bouwgroep Branche: Bedrijfshuisvesting, Bouw

Bedrijfsomschrijving

Wijnen is van oorsprong een familiebedrijf en we bouwen al sinds 1885. Daarmee zijn we een van de oudste zelfstandige bouwondernemingen van Zuid en Midden Nederland. Naast veel geschiedenis, hebben we ook ambities. In de loop der jaren zijn we gegroeid tot de onderneming die we nu zijn. Met zo’n 200 medewerkers en een jaaromzet van ongeveer 110 miljoen Euro. Groei of niet, we vergeten niet wie we zijn en wat ons heeft gebracht waar we vandaag zijn. We zijn trots op onze kernwoorden daadkracht, kwaliteit, directe betrokkenheid, een betrouwbare werkwijze en een gezonde financiële basis. Traditionele waarden die we combineren met alles wat ons tot een moderne bouwonderneming maakt.

We hebben onze krachten gebundeld in vijf allround bouwbedrijven:
Wijnen Bouw Someren
Wijnen Bouw Schijndel
Wijnen Bouw Breda
Wijnen Bouw Horst
Wijnen Bouw en Service

Onze vier vestigingen geven ons de mogelijkheid om in onze directe omgeving te werken. We zijn regionaal betrokken, maar kijken zeker ook verder dan de grenzen van onze nabijheid. Zo maken we onze ambities waar, op het gebied van groei in omvang en altijd uitbreidende kennis.

We hebben vier vestigingen vanuit waar we totaalconcepten aanbieden om onze opdrachtgevers te ontzorgen. Iedereen bij Wijnen is eenvoudig te benaderen, omdat we geloven dat dat leidt tot de beste eindproducten. Die resultaten willen we altijd zien. Voor onze opdrachtgevers, maar ook heel gewoon omdat Wijnen een goede naam heeft hoog te houden.

Wijnen ontwerpt, ontwikkelt, realiseert, beheert en financiert. Altijd met een planning waar we niet van afwijken. We hebben een platte, slanke organisatie waar onze opdrachtgevers eenvoudig die mensen bereiken die ze nodig hebben. Onze ervaring en kennis houden ons niet tegen om altijd meer te willen weten en kunnen. Voor ons zijn het vanzelfsprekendheden om te zijn waar we voor staan: gedegen en betrouwbaar, met samenwerkingen waarin we afspraken nakomen. Wat we ook niet meer dan normaal vinden, is dat we werken met materialen en technieken die voldoen aan de hoogst denkbare eisen. Op deze manier bouwen we langdurige relaties waarin we nu en in de toekomst de ambities van al onze klanten waarmaken.

Samenwerking
We brengen alle bouwpartijen in een vroeg stadium samen voor goed overleg. Het klinkt logisch, maar de praktijk wijst uit dat het dat niet altijd is. Wij zweren erbij, omdat het voor ons dé manier is om tot de beste resultaten te komen. Samen met onze opdrachtgever, de architect, constructeur, adviseurs, leveranciers en neven- en onderaannemers combineren we kennis en kunde met wensen. Het resultaat: een hogere kwaliteit, geen verlies van bouwtijd en geen of minder faalkosten.

Procesbeheersing
Ieder project heeft een eigen dynamiek en complexiteit. Wijnen beheert het hele proces voor opdrachtgevers. Of het nu gaat om een ambitieuze planning, een lastige constructie, ingewikkelde logistiek of alle drie die zaken tegelijk. We bedenken slimme en praktische oplossingen voor concrete vraagstukken en verzorgen deze van begin tot eind. Wijnen Bouw houdt van duidelijkheid. Door altijd het aanspreekpunt te zijn voor onze klanten en samenwerkende partners, garanderen we deze.

Certificering
Kwaliteit laten we graag zien met wat we bouwen en hoe we onze opdrachtgevers ontzorgen. Daarnaast is Wijnen in het bezit van een aantal certificeringen die ook veel zeggen over onze prestaties en de eisen die we onszelf opleggen:

ISO 9001:2008
VCA**2008/5.01
ISO 14001
FSC®-CoC


Contactgegevens
Spoorlaan 8
5481 SK Schijndel
T: 073-5492381
I: Website

Business facts
Medewerkers: > 100
Oprichtingsjaar: 1885
Vestigingen: 4
Jaaromzet: > €5.000.000