< Terug naar alle leden

Vitaliteitsgroep Branche: Personeel & organisatie, Overig personeel en organisatie

Bedrijfsomschrijving

Burn-out herstel en stress preventie t.b.v. het bedrijfsleven

De VitaliteitsGroep (VG) is een landelijk bureau dat zich richt op de kwaliteit van de dienstverlening met betrekking tot stress en burn-out.

Een werknemer met een burn-out wil graag snel herstellen. De werkgever ziet zijn werknemer het liefst zo spoedig mogelijk weer terug op de werkvloer. Hoe fijn zou het zijn, als er sprake is van uitval door burn-out, om binnen 24 uur gebeld te worden door iemand die kan helpen? Iemand bij de medewerker in de buurt waarbij hij of zij snel terecht kan.

De VitaliteitsGroep heeft een groot landelijk netwerk. Onze integrale, multidisciplinaire aanpak is bewezen effectief en volgt de richtlijn van de NVAB (Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde).
• Snelheid en het bewaken van meerdere processen, waarbij de kwaliteit hoog in het vaandel staat, is waar de VitaliteitsGroep onderscheidend in is.
• Het directe gevolg van onze gestructureerde aanpak is dat terugval een volledig voorspelbare uitzondering is geworden.

Nadat de werknemer en coach de benodigde klik hebben, heeft VG een actieve rol om te verzorgen dat de coach gebruik maakt van andere coaches. Expertises binnen de VG coach portfolio gebaseerd op de benodigde specialisaties met betrekking tot de unieke situatie van de werknemer. Ieder coach heeft toegang tot de VG portal om uit ca. 200 expertises een collega coach in het traject te betrekken. De geselecteerde specialisten hebben een actieve participatie in het traject en hiermee wordt de beloofde multidisciplinaire aanpak werkelijkheid.

Ieder traject wordt actief gemanaged op kwaliteit van uitvoering. VG combineert hiervoor een serie overlappende controleprocessen, zowel digitaal als persoonlijk. Hierdoor kan er op ieder moment een status en een verwachtingsplan worden gedeeld (binnen de AVG regels) met zowel de werknemer, de werkgever en overige partijen als een Arbodienst.

Burn-out blijft een uniek en persoonlijk probleem. De processen ontwikkeld door VG zijn gecreëerd om middels een holistische aanpak de effectiviteit van de coaches te vergroten. Voor de betalende partijen (de werkgever en/of verzuim verzekeraar) zijn re-integraties binnen 90-dagen en de verlaagde kosten sterke voordelen van de VG-methode.


Contactgegevens
Kloosterlaan 172
4811 EE Breda
T: 088-2010500
I: Website

Business facts
Medewerkers: 50 - 100
Oprichtingsjaar: 2015
Vestigingen: 70
Jaaromzet: -