< Terug naar alle leden

Associatie voor Coaching Branche: Personeel & organisatie, Opleiding en coaching

Bedrijfsomschrijving

De Associatie voor Coaching wil de plek zijn waar leidinggevenden en coaches inspiratie, kennis en vaardigheden vinden met betrekking tot coachen. Coachen is in onze huidige organisaties niet meer weg te denken. De medewerkers van vandaag de dag hebben een goede opleiding genoten, zijn mondig en willen invloed hebben op de manier waarop ze het werk willen uitvoeren. Deze ontwikkeling houdt gelijke tred met de wens van leidinggevenden dat medewerkers meer verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen werk. In die zin is de ontwikkeling van het coachen iets om blij van te worden.

De Associatie voor Coaching richt zich vooral op coaches en leidinggevenden die zich willen bekwamen in hun coachende vaardigheden. Zij doet dat onder andere door:

- Het geven van gecertificeerde opleidingen in coachen;
- Het verzorgen van het programma 'Coaching voor coaches'​ (supervisie en intervisie);
- Het ondersteunen van organisaties bij de invoering en borging van coaching;
- Het verzorgen van individuele coaching.

De Associatie voor Coaching is in 1992 opgericht door Willem Verhoeven. In datzelfde jaar rondde hij het manuscript af van zijn bestseller De manager als coach. Dit boek werd in 1998 door het weekblad Intermediair als enige Nederlandse boek opgenomen in de top-15 van managementboeken van de 20e eeuw. Willem Verhoeven wordt allerwegen gezien als degene die coaching als managementstijl in Nederland geïntroduceerd heeft. De Associatie voor Coaching wil voorop lopen in de ontwikkelingen van het coachen. Het is daarom dat er elk jaar nieuwe publicaties uitkomen op het gebied van coachen. Dat kan ook, want ons concept blijft in ontwikkeling en we hebben de bron in eigen huis.


Contactgegevens
Postbus 89
5735 ZH Aarle-Rixtel
T: 0492-385544
I: Website

Business facts
Medewerkers: 5 - 10
Oprichtingsjaar: 2011
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -