De Kerf & Van Sprang notarissen: Crisis? Rug rechten en doorgaan

Ondanks de malaise binnen de huizenmarkt blijft De kerf & Van sprang notarissen klanten aantrekken. De veelzijdigheid aan diensten bij dit kantoor houdt het bedrijf stabiel. niet wedden op één paard, maar breed inzetten. Deze notarissen kennen hun kracht, ook tijdens de crisis.


Uitgave: Mrt-April 2011
Thema’s: Notarissen Financiële crisis Financieel advies

“Niets is zo veranderlijk als mensen en wetgeving”, weet Susan van Sprang (36) die samen met Patrick de Kerf en een team van achttien medewerkers een succesvol notariskantoor runt. “Daar moet je als bedrijf gericht op inspelen. Vooral het familie- en erfrecht zijn de afgelopen jaren veel complexer geworden. Denk aan de samengestelde gezinnen, de vermogens van particulieren die zijn toegenomen - de zogeheten babyboomers - en aan de ondernemers. Dit vereist maatwerk, zowel op juridisch als op fi scaal gebied. De uiteindelijke akte is een waardevol advies op het lijf van de klant geschreven.”

Emotie
Dat het notarisvak gepaard gaat met een grote verantwoordelijkheid trekt Susan aan in haar vak. “Mensen geven bij ons hun persoonlijke zaken uit handen, intieme zaken die gepaard gaan met emotie. Wij mogen daar vervolgens zorg voor dragen. Dat is eervol werk. Ons doel is dat onze klanten die ons dat toevertrouwen tevreden zijn met het resultaat. Mijn specialiteit estateplanning gaat niet alleen over geld. Een klant schiet niets op met mooie belastingconstructies als hij zich daar niet gelukkig bij voelt. Onze aanpak bestaat dan ook altijd uit verstand én gevoel. Vanuit een professionele werkhouding. Zo helpen we onze klanten het beste.”

Veelzijdigheid
De Kerf & Van Sprang gelooft niet in stunten met tarieven. “Wij nemen ons werk
serieus”, benadrukt Van Sprang die  deze tendens binnen deze tak van juridische
dienstverlening betreurt. “Alleen zo kun je waarmaken wat je belooft.” Om de crisis
de baas te blijven koos het team voor een nog verdere kwaliteitsslag: “Crisis? Rug
rechten en doorgaan, daar ben je ook ondernemer voor”, stelt de notaris. “Hoe
kwetsbaar de huizenmarkt ook is, onze veelzijdigheid aan diensten blijkt een stevige basis. Juist door onze kennis en ervaring gecombineerd met een servicegerichte instelling blijven wij overeind. Tegelijkertijd hebben we onze interne organisatie aangepast, door de juiste mensen op de juiste plek te zetten. Niet snijden, maar specialiseren. De omzet op onze diverse rechtsgebieden is de afgelopen twee jaar aanzienlijk toegenomen. Mede door de inzet van ons personeel dat al jaren een geolied en hecht team vormt. Daar zijn
we trots op.”

< Alle thema's