Column Marion Neggers: Falen is een feestje


Uitgave: Nov-Dec 2015
Thema’s: Coachen Coachingstrajecten Column Opleiding en coaching

Heb jij wel eens gefaald in je leven? Lastig hè, om ja te zeggen. We weten het allemaal. Falen hoort erbij, maar het toegeven is voor veel mensen een brug te ver. We schuiven ons falen het liefst ver van ons af. Onzin! We zouden falen moeten omarmen. Dat zijn de lessen in je leven.

Ga maar na, op welke momenten heb je het meest geleerd? Op de momenten dat het allemaal goed ging of op de momenten dat dingen tegenzaten? Waarschijnlijk het laatste. Hoe je omgaat met die tegenslag die bij falen hoort is voor iedereen anders. Succesvolle mensen praten hun falen niet goed. Zij stellen zichzelf inzichtvragen zoals: Wat maakt dat dit niet lukte? Wat heb ik hiervan geleerd en hoe kan ik het de volgende keer beter doen? Vragen die ik mezelf elke dag stel bij het afsluiten van de dag.

Geloof me, met deze simpele vragen heb ik al veel van mijn gedragspatronen blootgelegd. Bijvoorbeeld dat ik dingen graag uitstel en daarvoor smoesjes verzin. Als je dat elke avond voor je gaat slapen opschrijft en uitspreekt dat je het morgen anders doet, moet je jezelf daar vroeg of laat aan gaan houden. Voor mij is dit een manier om mezelf continu te coachen en te zorgen dat ik blijf groeien en mezelf blijf verbeteren. Een simpele tool die een groot verschil kan maken. 

Een goede vriendin zag dit boekje op mijn nachtkastje liggen. Zij wilde het ook gebruiken, maar het boekje was niet te koop. Als voormalig uitsteller was dat voor mij de test. Een mooi idee waar ik anderen mee kan helpen. Niet uitstellen, maar direct aan de slag en ondernemen. Dat heb ik gedaan. Het boekje is er inmiddels en is een groot succes. Wil jij het boekje graag ontvangen? Ik geef gratis vijf exemplaren weg aan degenen die mij het eerst een e-mail sturen. Zit je niet bij deze winnaars, dan kun je het boekje vinden op onze website. Ik ben benieuwd naar jouw bevindingen.

Marion Neggers.
Directeur That'z Why.

< Alle thema's