Column Ard smulders: ICT-beheerders, wees gewaarschuwd


Uitgave: Sept-Okt 2013
Thema’s: ICT Column

Eigenlijk werkt iedereen al voor een stuk in de Cloud zonder dat men het bewust in de gaten heeft. Denk maar aan betalen via iDEal, je social media (zoals o.a. facebook, twitter en linkedIn), maar ook Google en je website. Het staat allemaal buiten je bedrijf (of woonhuis) veilig in een extern data center. Door ‘state of the art’ hard- en software in datacentra is de Cloud veel stabieler en veiliger dan een eigen netwerk. je back-up vergeten te draaien kan nooit meer voorkomen. Daarnaast beschik je ook altijd over de laatste software updates, je hoeft niet te investeren en dus ook geen eigen beheerder in huis te hebben. bijkomend extra voordeel is dat ook bij inkrimping, tijdelijke of snelle groei je veel flexibeler, sneller en goedkoper kunt ingrijpen.

Hoewel het aantal ICt-ers nog steeds toeneemt ga ik er vanuit dat er zeker in het mkb nog veel ‘brodeloos’ gaan worden wanneer ze niet op tijd inzien dat de meeste bedrijven straks - buiten bovenstaande werkzaamheden die al in de Cloud gebeuren - ook heel het bedrijfsnetwerk in de Cloud laten zetten. men maakt de netwerkbeheerder in huis overbodig en zorgt voor constante kwaliteit en systeembeheer op afstand. Hier betreft het namelijk niet alleen hosting maar ook beheer voor een vaste prijs. 

Nu al wordt bij 50% van de nieuw aan te sluiten bedrijven gekozen voor de Cloud. Er is immers vooraf goed een vergelijk te maken met investering in een eigen netwerk. je kunt het eigenlijk bijna vergelijken met je stroomvoorziening, zo eenvoudig wordt het. Havl beschikt per 1 oktober over een eigen Cloudplatform in twee datacentra in Waalwijk en tilburg, investeert veel in Het nieuwe Werken, heeft een fl ink team specialisten, werkt met een prachtige snelle en veilige oplossing (Citrix) en toont graag (kosteloos) de verschillen tussen het werken nu en in de Cloud.

Heel logisch, maar wel belangrijk om te vertellen: het werken in de Cloud is natuurlijk 100% ‘Het nieuwe Werken’ proof. Zonder van de Cloud een roze wolk te willen maken ben ik erg benieuwd, hoe zit dat nu bij u? Wat wilt u hierover met me delen? mail of bel me gerust. a.smulders@havl.nl 

Ard _smuldersArd smulders | Directeur Havl kantoor & ICt

< Alle thema's