Column Erik Nijhof: Slimmer werken noemen we dat!

Het zijn spannende tijden voor ondernemers zoals u (en ik). De economie zoals we deze kenden is totaal veranderd. De effecten van de crisis zijn nog steeds merkbaar. Terwijl aan de andere kant de wereld van de digitale ontwikkelingen niet te stuiten lijkt. Nieuwe applicaties, mobiel werken, printen via een smartphone en het digitaliseren van een compleet archief: het is tegenwoordig allemaal mogelijk. Hoe gaat u daar eigenlijk mee om?


Uitgave: Juli-Aug 2014
Thema’s: Kantoorautomatisering ICT & Telecommunicatie Cloud computing Column

Ik ben van mening dat al die nieuwe technologieën ons (werk)leven verrijken. Ze zorgen er namelijk voor dat we efficiënt kunnen werken. Zo is groei weer mogelijk - zelfs  in ons nieuwe economische klimaat - en kunnen kosten worden bespaard. Als er tenminste slim met die technologie wordt omgegaan. En dat is nog niet zo eenvoudig. Want hoe bepaalt u nu wat past bij uw manier van werken? En bij die van uw medewerkers? Elke technologie of (digitale) uitvinding moet namelijk wel op de juiste manier ingezet worden.

Om te kunnen bepalen welke technologie past bij u, uw organisatie en uw medewerkers is  het handig een paar trends nader te bekijken. Waar gaan we naartoe? Eén ding is zeker: de fysieke werkplek wordt meer en meer een mobiele werkplek. Medewerkers zullen steeds vaker tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijk (willen) gaan werken. Dus thuis met de laptop. Of onderweg met de smartphone. Wat betekent dit voor u? Los van de voor uw bedrijf specifieke zaken, zult u er in ieder geval rekening mee moeten houden dat documenten en informatie makkelijk en snel benaderd en gedeeld moeten kunnen worden. Zowel binnen de muren van een kantoor als daarbuiten. Kortom: waar u en uw  medewerkers ook zijn. Alleen zo kunt u efficiënt en effectief blijven werken. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om deze uitdaging te tackelen.

Het mooie van ondernemen in deze tijd, is dat u nu belangrijke beslissingen kunt maken over hoe u de toekomst tegemoet ziet. U kunt bijvoorbeeld nu al overstappen naar werken in de cloud. Of met mobiele desktops. Maar is dat nog een brug te ver? Dan zijn er tal van tussenoplossingen te bedenken die flexibel werken mogelijk maken. Zonder dat het u tijd en geld kost. Bij Ricoh hebben we dit een naam gegeven: slimmer werken. 

En omdat onze slogan Imagine. Change. luidt, nodig ik u bij deze uit om van onze kennis gebruik te maken. Wie weet kunnen wij u bijstaan in het zoeken naar praktische oplossingen die u helpen de eerste stappen te maken naar die nieuwe mobiele toekomst.

< Alle thema's