SPM Shoeters: Basketbal als totaalbeleving

Sinds het Waalwijkse SPM Shoes & Boots dit seizoen het hoofdsponsorschap van Eiffel heeft overgenomen, draagt de Bossche topbasketbalclub de naam van deze sponsor: SPM Shoeters. Naast en compleet andere interne organisatie en uitstraling betekent dit ook een nieuwe slogan: ‘We entertain people’. ‘Uiteraard draait alles nog steeds om het spelletje basketbal. Maar dit wordt op zo’n manier gebracht dat het een nog groter publiek aanspreekt. ‘Een bezoek aan onze club is een totaalbeleving’, aldus Albert Dominicus, voorzitter van de SPM Shoeters.


Uitgave: Maart-April 2014
Thema’s: Relatiemarketing

Sinds het nieuwe seizoen staat Dominicus aan het hoofd van een nieuw bestuur dat verder bestaat uit Jan Willem Scheffers (commerciële zaken), Jos Frederiks (technische zaken) en Frank Hendriks (bestuurssecretaris). ‘Allereerst hebben we ons toegelegd op stabiliteit en rust binnen de club. Nu is het tijd voor een volgende stap: groei. Als enige professionele basketbalclub in Brabant hopen we bezoekers uit de hele regio te trekken’, aldus de voorzitter. Om een groter aantal mensen voor een wedstrijd in de Maaspoort te enthousiasmeren, steekt de club veel tijd en energie in het vermaak voor, tijdens en na de wedstrijd. ‘Zo zorgen onder meer danseressen ervoor dat het publiek vermaakt wordt met flitsende en energieke optredens. Ook mag je na afloop van de wedstrijd het veld op om met de spelers op de foto te gaan of de hand te schudden. En tijdens de SPM Shootout maak je elke wedstrijd kans op een scooter, wanneer je erin slaagt om de bal vanaf de middenlijn in de basket te gooien’, vertelt Dominicus enthousiast.

Betrokkenheid
Nog meer dan voorgaande jaren zoekt de club de verbinding met haar bezoekers. Zo ook met de partners en businessclubleden. Jan-Willem Scheffers: ‘Wij willen ons team meer bij de businessclub betrekken. Zo komt coach Sam Jones na afloop van de wedstrijd naar boven voor een korte wedstrijdevaluatie en lopen er spelers rond om een praatje mee te maken. Ook investeren we in activiteiten voor businessclubleden en partners buiten de wedstrijden en moedigen we hen van harte aan om zelf met ideeën en initiatieven te komen.’ Berry van Middendorp, managing director van Ixoconcept, is daar een goed voorbeeld van. Sinds vier jaar is hij een zeer fanatiek supporter en businessclublid. Op zijn voorstel om een kidsclub op te zetten werd direct enthousiast gereageerd. Van Middendorp: ‘De Junior Dukes Kidsclub is er voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Rondom de wedstrijd worden er speciaal activiteiten voor hen georganiseerd. Zelf heb ik een zoontje van zeven, die dol is op basketbal. Zo kwam ik eigenlijk op het idee. Door de jeugd enthousiast te maken voor het spel en de club worden ouders dit vaak ook. Een zondagse basketbalwedstrijd is dan ook een gezellig en sportief uitje voor het hele gezin. Daarnaast sluit de Kidsclub naadloos aan op de activiteiten van mijn bedrijf: het ontwikkelen van effectieve loyaliteitsconcepten.’ Sinds dit seizoen mag Berry zich ook partner van SPM Shoeters noemen. ‘Het leuke vind ik dat clubsponsoring uit veel meer kan bestaan dan alleen het meebrengen van een zak met geld. Mijn betrokkenheid en inzet worden zeer gewaardeerd.’

Clubliefde
Ook Frans de Kok, businessclublid en eigenaar van Multi Vision, ervaart dat. Zijn bedrijf is verantwoordelijk voor de nieuwe belettering en bestickering van de club. ‘Van de spelersauto’s, logo’s en visuals tot aan de glasdecoratie in de businessclub en de middenstip; alles moest in een zeer korte tijd worden aangepast. Het felle rood van Eiffel heeft plaatsgemaakt voor het stijlvolle zwart, de kleur van de nieuwe hoofdsponsor. Het was even flink aanpoten, ook in de avonduren en weekenden. Maar het eindresultaat mag er wezen: het is zeker een mooi visitekaartje voor mijn bedrijf.’ Frans deed het werk met ‘clubliefde’. ‘Na een jarenlange afwezigheid ben ik afgelopen seizoen als businessclublid bij de basketbalclub teruggekeerd. De nieuwe visie en bredere aanpak spraken mij erg aan. Maar daarnaast houd ik simpelweg van het spelletje: basketbal is actie vanaf de eerste minuut. Zeker in de laatste vijf minuten van een wedstrijd houd ik mijn hart vast.’

Europacup
Naast dat de SPM Shoeters het publiek basketbalentertainment wil voorschotelen en de businessclub een uniek platform voor zakendoen, is er nog een andere belangrijke doelstelling: scoren. ‘Net als vorig seizoen willen we graag weer landskampioen worden. Maar ook buiten Nederland hopen we successen te behalen. SPM heeft zich gecommitteerd aan Europees basketbal en is bereid daarin te investeren. Hierdoor wordt het voor ons mogelijk om de komende jaren deel te nemen aan de Europacup. Daar zijn wij ontzettend blij mee.’ In april vinden in de Maaspoort de play-offs plaats. Scheffers: ‘We nodigen bij deze geïnteresseerden van harte uit om de totaalbeleving die SPM Shoeters te bieden heeft zelf te komen ervaren. 

Aanmelden kan via: 
jwscheffers@spmshoeters.nl.’

www.spmshoeters.nl

< Alle thema's