Thema: Arbeidsbemiddeling

Bekijk alle thema’s >
Thumbnail

Weener Groep: Talenten optimaal benutten

Feb 2011

Mensen zo dicht mogelijk bij de reguliere arbeidsmarkt brengen op een passende werkplek. Om het dreigende personeelstekort de komende jaren mede op te vangen, biedt Weener Groep in en rond ’s-Hertogenbosch voor grote maar ook kleinere bedrijven en instellingen uitkomst. Bemiddeling van mensen met een arbeidshandicap naar geschikt werk.

Lees verder
Thumbnail

BOB Debat Noordoost-Brabant 2011: Personeel & Organisatie

Mei-Juni 2011

Hoewel we sinds de crisis weer weten wat werkloosheid is, zijn er in verschillende branches in onze provincie nog altijd mensen nodig. Degenen die werk zoeken, passen niet in deze openstaande profielen. Tel daar de vergrijzing bij op en zie het probleem waar ondernemers steeds meer mee te maken gaan krijgen: krapte op de arbeidsmarkt. En wat moet de ondernemer doen met de werknemer die flexibel en vanuit huis wil werken? De aanwezigen bij dit debat over arbeidsparticipatie proberen een aantal van dit soort vragen te beantwoorden.

Lees verder
Thumbnail

Weener Groep: Arbeidsmarkt anders bekeken

Nov-Dec 2011

Mensen met een arbeidshandicap zo dicht mogelijk bij de reguliere arbeidsmarkt op een passende werkplek brengen. Bedrijven en betrokken partijen die zich verplichten een deel van de aanneemsom aan de inzet van mensen via een sociaal werkbedrijf te besteden. Door op een slimme manier naar werkprocessen te kijken, worden werkplekken voor medewerkers van Weener Groep gecreëerd waarmee werknemers in organisaties worden ontlast.

Lees verder
Thumbnail

Vorstenbosch & Van Tol: Van disbalans naar win-winsituatie

Nov-Dec 2011

In 2001 waren zij de spreekwoordelijke roepende in de woestijn met hun visie op verzuimbegeleiding: niet medicaliseren, maar het sturen en aanspreken op gedrag moet verzuim terugdringen. De tijd bewees hun gelijk. De klanten van toen, zijn er nog steeds.

Lees verder
Thumbnail

Weener Groep: De factor mens wordt steeds belangrijker

Jan-Feb 2013

Weener Groep en de afdeling arbeidsmarkt en Sociale Zaken van de gemeente ‘s-Hertogenbosch brengen beide mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zo dicht mogelijk bij regulier werk. Per 1 Januari 2014 gaan beide organisaties over in één gezamenlijk werkbedrijf. ‘Hierdoor werken we niet alleen efficiënter, maar kunnen we ook een nog betere dienstverlening bieden’, vertelt Sjoerd van het Erve, algemeen directeur van Weener Groep.

Lees verder
< Vorige Volgende >

Terug naar boven