De Grote Prijs van Brabant: Een traditie is geboren

Op zaterdag 12 oktober 2013 vindt definitief de eerste editie van de internationale veldrit in ’s-Hertogenbosch plaats. De organisatie, bestaande uit louter vrijwilligers, heeft het ambitieuze plan opgepakt om de volledige wereldtop naar de provinciehoofdstad te halen. Nederland beschikt over een groot scala aan talenten en deze komen vooral uit Brabant. In de vier categorieën, elite, dames, jeugd en oud profs, waar het veldrijden uit bestaat, komen drie wereldkampioenen uit ons land, waaronder Marianne Vos. Ook de Belgische wereldkampioen Sven Nijs is van de partij. Er zullen renners van tenminste twaalf verschillende nationaliteiten aan de start staan, waaronder de eerste vijftien van de UCI wereld ranglijst.


Uitgave: Sept-Okt 2013
Thema’s: Sport en ontspanning Evenementen

‘De doelstellingen van de organisatie voor het evenement zijn de cyclocross wereldtop naar ’s-Hertogenbosch halen, dit voor een zo breed mogelijk publiek gratis toegankelijk maken en iedereen de Brabantse gezelligheid en gastvrijheid laten beleven. Doelstelling één is inmiddels in gang gezet met het vastleggen van grote namen, doelstelling twee is dankzij het vertrouwen van de sponsoren gerealiseerd en doelstelling drie wordt op 12 oktober waarheid’, spreekt voorzitter Mieke Geeraedts vol vertrouwen. De top van de wielersport is enthousiast. ‘Het Nederlandse veldrijden staat er heel goed voor’, zegt Marianne Vos. ‘Dit evenement biedt veldrijders de kans hun talenten te tonen en misschien gaat er wel een Brabander als winnaar naar huis.’

Gemeente
De gemeente ‘s-Hertogenbosch is blij met de komst van de internationale veldrit naar de stad. Het is een moeilijke tijd in de wielersport, waardoor wedstrijden verdwijnen. Het wordt daarom moeilijk talent te blijven kweken. ‘De veldrit zorgt ervoor dat mensen gestimuleerd worden te fietsen en de kans hebben hun talenten verder te ontwikkelen’, aldus Burgemeester Ton Rombouts tijdens de persbijeenkomst van 26 juni. Maar niet alleen de gemeente is blij, ook bedrijven hebben er vertrouwen in dat de veldrit gaat uitgroeien tot een vooraanstaand evenement binnen de wielersport.

Sponsoring
Een van de eerste sponsoren die zijn vertrouwen uitsprak in de organisatie van de Grote Prijs van Brabant is leasemaatschappij  ProLease, een snelgroeiende bank- en merkonafhankelijke leasemaatschappij. Bedrijven stellen steeds hogere eisen aan hun leasemaatschappij, waarbij niet alleen scherpe leasetarieven van belang zijn, maar ook steeds meer vraag is naar innovatieve mobiliteitsoplossingen en professioneel, persoonlijk maatwerk. Onder het motto  ‘Your Ride is Our Drive’ creëert ProLease op deze gebieden meerwaarde voor haar klanten. Directeur ProLease Paul den Ronden legt uit: ‘ProLease is al sinds haar oprichting in 2006 nauw betrokken bij de wielersport. Niet alleen zijn veel medewerkers fanatieke racefi etsers en veldrijders, ook sponsort ProLease al geruime tijd diverse professionele ploegen die in het veldrijden actief zijn. Toen de mogelijkheid zich voordeed om sponsor te worden van de Grote Prijs van Brabant, een zeer groot en vooraanstaand evenement binnen de wielersport, was het een vanzelfsprekende en logische keuze hier dankbaar gebruik van te maken.’ Arie Slijters, secretaris van de Grote Prijs vult nog aan: ‘In de boerderij van Croy op de Pettelaarse Schans wordt een Bourgondische hospitality locatie gerealiseerd waar sponsoren elkaar in een ongedwongen sfeer zakelijk kunnen ontmoeten en kunnen netwerken. Midden op het wielerparcours wordt voor hen een walking dinner verzorgd waar zij naast het bekijken van de veldrit van kunnen genieten.’

Pagina 60 - Grote Prijs Van Brabant 2

Wethouder Huib van Olden, bestuursvoorzitter Mieke Geeraedts, Marianne Vos en
Burgemeester Ton Rombouts toosten op de nieuwe wedstrijd.

Activiteiten
De vrijdag voorafgaand aan het grote evenement zal er op een gedeelte van het parcours een wedstrijd verreden worden voor de basisscholieren van de groepen zeven en acht uit de Brabantse omgeving en aansluitend zal er door ex wereldkampioen veldrijden Richard Groenendaal en Marianne Vos een clinic worden gegeven aan sponsoren en hun personeel en klanten. Zaterdag 12 oktober om 11.00 uur is de start van de veldrit. Een horecatent met optredens en voldoende mogelijkheden voor een hapje en drankje, zorgen voor een aangenaam verblijf. Marianne Vos is ontzettend blij met het initiatief van de veldrit. Het maakt het mogelijk te strijden in haar geboortestad ’s-Hertogenbosch, maar biedt vooral een kans voor sporters om hun talenten te laten zien en te stimuleren. Hierbij doelt ze vooral op de jeugd. Marianne: ‘Natuurlijk ga ik voor de winst zaterdag, maar ik zie het ook als mooie gelegenheid om de jeugd te stimuleren.’ Daarom organiseert ze zondag 13 oktober de ‘Marianne Vos Clinic’, een clinic voor jeugd van verenigingen aangesloten bij de KNWU, op het terrein waar één dag ervoor de wereldtoppers hebben gestreden. De Grote Prijs van Brabant zal er de komende jaren voor zorgdragen dat de clinic onderdeel blijft van de veldrit. Daarnaast beperkt de organisatie zich niet alleen tot het organiseren van  een veldrit, maar streeft er ook naar een maatschappelijke bijdrage te leveren aan talentvolle, maar financieel kansarme sporters. Het idee is om de kinderen een dagje uit te bezorgen, waar sport en plezier centraal staan.

Aanmelden
Bedrijven die zich nog aan willen aanmelden als sponsor en graag aanwezig willen zijn bij dit nieuwe evenement kunnen contact opnemen met de organisatie via info@veldrit-gpb.nl. Bekijk de laatste programma- en evenementinformatie op de website. Op donderdag 3 oktober zal de organisatie nog een laatste persconferentie organiseren waarbij alle sportieve aspecten nader toegelicht worden met betrekking tot de internationale veldrit.

< Alle thema's