Weener Groep: denk niet in beperkingen maar in mogelijkheden

De meeste bedrijven willen wel maar ze zien op tegen dat ‘gedoe’. Een vaste groep ambassadeurs van Weener Groep zet zich actief in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit eigen ervaring weten ze namelijk dat werken met Weener Groep loont.


Uitgave: Sept-Okt 2013
Thema’s: Personeel & Organisatie Arbeidsmarkt

Staand: Hans Heijmans, Huib van Olden en Paul van de Laar. Zittend: Willem Louwers en Clemens Bolhaar, Gerard Booij ontbreekt.

Deze ambassadeurs* komen uit de top van het bedrijfsleven en met wethouder Huib van Olden is de Bossche politiek eveneens vertegenwoordigd. Waarom maken deze Captains of Industry graag tijd vrij om Weener Groep aan te bevelen in hun netwerk? Waarom vinden ze het essentieel dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aansluiting vinden bij het arbeidsproces?

Misvattingen
‘Het is een kwestie van mogelijkheden willen zien en het willen organiseren’, luidt het antwoord. ‘Op basis van respect een goede match zien te vinden tussen personen met een beperking en geschikt werk. Dat is vaak makkelijker dan men denkt. Meer dan eens creëren werkgevers namelijk zelf de afstand tot de arbeidsmarkt. De eisen die ze aan medewerkers stellen liggen steeds hoger. Bedrijven willen vandaag alleen maar topkwaliteit in huis en steeds meer mensen voldoen niet meer aan die norm. Men vergeet echter dat op de werkvloer ook handjes nodig zijn. Een volwassen bedrijf is bovendien de weerspiegeling van de samenleving. Het houdt in dat alle geledingen aan de slag moeten zijn, dus ook mensen met een beperking of mensen die om andere redenen niet goed kunnen meekomen in de arbeidsmarkt. Vaak merken we dat ondernemers bang zijn voor alle rompslomp mochten ze met Weener Groep in zee gaan. Dat is echt een misvatting want Weener Groep ontzorgt juist werkgevers. De organisatie leidt zelf medewerkers op en begeleidt ze tijdens het hele arbeidsproces. Dat er marktconform gewerkt wordt, spreekt vanzelf; dus ook die twijfel is ongegrond.’

Inspirerend
‘Daarnaast hebben we zelf ervaren dat de aanwezigheid van Weener Groep verrijkend werkt. Enerzijds appelleert het aan het maatschappelijk bewustzijn en het verantwoordelijkheidsgevoel van je eigen medewerkers. Anderzijds geeft het ongelooflijk veel energie als je ziet hoeveel plezier die mensen in hun werk hebben. Het doet je ook makkelijker relativeren. Kortom, als steeds meer bedrijven de medewerkers van Weener Groep een kans geven, is dat winst voor alle betrokkenen.’

< Alle thema's