Regio West-Brabant doet nieuwe storting in Brabants leisure fonds

Regio West-Brabant, financier van het LOF Brabant, heeft besloten om voor 2019 een additionele storting van 100.000 euro in het Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant te doen. De provincie Noord-Brabant verdubbelt deze bijdrage, conform eerder gemaakte afspraken.


Wo 21 Aug 2019

Ondernemers met vernieuwende recreatieve plannen voor Noord-Brabant kunnen sinds twee jaar een lening aanvragen bij het Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant, kortweg LOF Brabant. Het LOF Brabant stimuleert nieuw vrijetijdsaanbod in Brabant met als doel structureel meer bezoekers naar de provincie te trekken, die hier langer blijven en meer besteden.

Financiering
Het LOF Brabant is een Brabant-breed gedragen fonds. Het wordt gefinancierd door provincie Noord-Brabant, de regio’s Midpoint Brabant, Metropoolregio Eindhoven, AgriFood Capital en Regio West-Brabant en toonaangevende bedrijven in de vrijetijdssector zoals de Efteling en Libéma. Regio West-Brabant heeft een bijdrage toegezegd van 100.000 euro per jaar voor 2017-2018 in het fonds en heeft onlangs besloten om deze bijdrage met 100.000 euro voor 2019 te verlengen.

Ambitie
Het LOF Brabant heeft, inclusief de additionele stortingen, een totale omvang van bijna 6,8 miljoen euro. De financiers hebben bij de start van het fonds de ambitie uitgesproken om in een periode van 10 jaar via het LOF Brabant minimaal 10 miljoen euro te investeren in de leisure sector in Noord-Brabant. De heer De Boer, voorzitter van Stichting LOF Brabant, reageert dan ook verheugd: ‘In Brabant is het belang van de leisure industry qua uitstraling, werkgelegenheid en diversiteit aan aanbod al vroeg ingezien. Het is een belangrijke sector, waarin veel partijen actief zijn. Tot op heden heeft het LOF Brabant aan drie innovatieve projecten een lening verstrekt: aan het Oorlogsmuseum Overloon, aan het surrealistisch labyrint Doloris en aan de Virtual Reality Game Exodus Burned. Verschillende andere projecten zijn nog in ontwikkeling. Ik ben dan ook blij dat Regio West-Brabant heeft besloten tot een additionele bijdrage voor 2019, die door de provincie Noord-Brabant wordt verdubbeld. Gezamenlijk maken we onze ambitie waar!’

< Alle nieuwsberichten