Schouten Europe genomineerd voor Koning Willem I Prijs 2024

Schouten Europe B.V. is een van de twaalf genomineerden voor de Koning Willem I MKB-Prijs, de ‘Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven’. De tweejaarlijkse prijzen voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap worden in mei uitgereikt. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.


Zo 17 Mrt 2024

“Wij zijn enorm trots op onze nominatie. Wij vinden duurzaam ondernemerschap heel belangrijk en deze prijs stimuleert dat op een professionele wijze. Met al die mooie MKB-bedrijven uit allerlei branches is het een enorme eer dat we zijn genomineerd zegt Peter Schouten van Schouten Europe. We kijken uit naar onze pitch voor een plek in de finale.” 

 

MKB: motor van de Nederlandse economie

Volgens vakjuryvoorzitter Niels Onkenhout is het MKB ontzettend belangrijk voor de Nederlandse economie. “Het MKB wordt niet voor niets de motor van onze economie genoemd. Zij zorgen voor bijna driekwart van de werkgelegenheid in Nederland en ze zijn in staat om daadkracht en innovatie om te zetten naar resultaten die echt bijdragen aan de oplossing van complexe maatschappelijke vraagstukken. Het bedrijfsleven is dus van onschatbare waarde voor Nederland.”

 

Koning Willem I Prijs 

De Koning Willem I Prijs is een initiatief van de Koning Willem I Stichting. Succesvolle ondernemingen die bijdragen aan positieve verandering in de samenleving worden beloond en in de schijnwerpers gezet.

“Onze jury eert organisaties die zich onderscheiden in durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid, innovatie, diversiteit en inclusie. Het is inspirerend om te zien dat de BV Nederland nog altijd beschikt over veerkracht en innovatiekracht en dat steeds meer bedrijven zich actief richten op maken van positieve impact op mens en milieu”, aldus directeur Romy Blankenspoor. 

 

Pitchen voor een finaleplaats

In de komende weken maken alle genomineerden zich klaar voor de pitchdagen voor de vakjury. 

Peter Schouten: ‘’Wij zullen ons zorgvuldig voorbereiden en het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn als we tot de finale doordringen.’’

In april worden de finalisten bekendgemaakt en in mei weten we wie de winnaars zijn van de Koning Willem I Prijzen 2024. 

Op de website van Koning Willem I Prijs zijn alle genomineerden terug te vinden. 

 

Schouten - Giessen 031-2

< Alle nieuwsberichten