Strabeko is Impactmaker van het kwartaal Tilburg

Strabeko is uitgeroepen tot derde Impactmaker van het kwartaal 2023. Een echt Tilburgs familiebedrijf dat bijna 60 jaar bestaat en gespecialiseerd is in vele oppervlaktebehandelingen, zoals cabinestralen, metalliseren, poedercoaten, natlakken, thermisch reinigen en glasparelstralen.


Ma 18 Sep 2023

Strabeko, dat onder andere NS als klant heeft en met grote ovens metalen voorwerpen tot een gewicht van 5000 kg kan poedercoaten, zet vol in op de energietransitie en durft daarvoor te innoveren en te investeren. Zoals met een uniek energiemanagementsysteem en met een gerobotiseerd proces waarbij 2 lagen poedercoating op materiaal samengesmolten in een keer uit de oven komt. Tevens bekijken ze de mogelijkheden om warmte van de zon direct te gebruiken in ovens van 180 graden. Dit in samenwerking met de universiteit van Leuven.

 

Wethouder Bas van der Pol (economie) reikte als erkenning een miniatuur social sofa uit tijdens het bezoek op 14 september jl. Zijn reactie: “Een echt Tilburgs maakbedrijf dat out of the box denkt en durft te investeren in duurzaamheid is iets waar we als gemeente trots op mogen zijn. Strabeko doet ook mee aan de pilot voor een smart grid (de paraplunaam voor diverse technologieën om vraag en aanbod van elektriciteit optimaal op elkaar af te kunnen stemmen, red.), waardoor de beschikbare netcapaciteit veel beter wordt benut. Met hun bereidheid te gaan voor duurzaamheid geven ze het goede voorbeeld aan andere MKB bedrijven. Met recht Impactmaker van het kwartaal.”

 

Snel en goed maar wel duurzaam

Door de levensloop van materialen en objecten te verlengen, dragen Erik van den Dries en zijn vrouw Lisette van den Dries met hun straalbedrijf bij aan de verduurzamingsopgave. “Dankzij oppervlaktebehandelingen als metalliseren, poedercoaten en natlakken gaan bijvoorbeeld treinen of onderdelen van industriële productielijnen die compsotie materialen voor de bodemplaat van elektrische auto’s maken -via trouwe klant Van Wees Tilburg- langer mee”, legt Erik uit. Het bedrijf met 20 medewerkers schroomde niet om de afgelopen jaren behoorlijk te investeren. Lisette:“ We werken zo duurzaam mogelijk, dat gaat ons echt aan het hart. En we blijven vernieuwen. Zoals met een volledig geautomatiseerde (robot)lijn zodat we klanten straks nog sneller kunnen helpen.” Erik vult aan: “Zonder goede voorbehandeling op je materiaal krijg je niet de gewenste coating waar wij voor staan. Dat geeft namelijk niet de kwaliteit en duurzaamheid die wij belangrijk vinden. Een langere levensduur van een voorwerp staat voorop.”

 

Het complete interview met Strabeko lees je vanaf 27 september op makeitintilburg.com/ondernemersverhalen

 

Impactmaker van het kwartaal is een initiatief van de gemeente Tilburg en Make it in Tilburg (Citymarketing Tilburg). Het staat ieder kwartaal stil bij een Tilburgse onderneming die onderscheidend is door innovatie, creativiteit en ondernemerschap. Impactmakers zijn de ondernemers in Tilburg die impact maken, binnen en buiten de stadsgrenzen.

< Alle nieuwsberichten