Theater aan de Parade naar de Brabanthallen in 2021

Al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw bruist het op de locaties waar Theater aan de Parade en de Brabanthallen/MAINSTAGE nu te vinden zijn. Deze twee Bossche instituten hebben de handen ineengeslagen vanuit de verantwoordelijkheid voor de podiumkunsten in de stad en regio en met het oog op de op handen zijnde nieuwbouw van Theater aan de Parade.


Wo 26 Feb 2020

Het theater vertrekt per 1 oktober 2020 van de Parade. Dan is de verwachte start van de nieuwbouw en verandert de naam van het theater t/m 2023 van ‘Theater aan de Parade’ in ‘Theater NAAR de Parade’.

Het theater gaat op reis en vanaf maart 2021 neemt Theater naar de Parade zijn Grote Zaalvoorstellingen mee naar een eigen theaterlocatie in De Meijerijhal van de Brabanthallen. Dit is de karakteristieke booghal uit de jaren ‘60 met grote glazen entree. Met de komst van Theater naar de Parade naar de Brabanthallen blijven vele Grote Zaal- en bijzondere voorstellingen de komende jaren behouden voor de Cultuurstad van het Zuiden, ’s-Hertogenbosch. Naast de 110 voorstellingen in de Brabanthallen in 2021 programmeert Theater naar de Parade vanaf september 2020 ruim 150 voorstellingen in onder andere Theater de Speeldoos in Vught, PERRON-3 in Rosmalen, het Jheronimus Bosch Art Center, de Willem Twee Toonzaal en op andere verrassende plekken in de stad. Daarbij houdt zij haar relaties met vele partners in de stad voor zover mogelijk goed in stand.

Theater naar de Parade in de Brabanthallen zal per 1 maart 2021 ruimte bieden aan 700-900 bezoekers per voorstelling. Naar verwachting worden tot en met de zomer van 2023 tenminste 110 Grote Zaalvoorstellingen per theaterseizoen gepresenteerd. Theater naar de Parade zal met dezelfde liefde en toewijding de bezoekers en bespelers elke avond verwelkomen. Het zal mogelijk zijn om voorafgaand aan de voorstellingen in een eigen foyer naast de theaterzaal vanaf 18.00 uur te dineren in Theater naar de Parade op locatie. ‘Uiteraard bieden we weer mooie inleidingen aan en zullen we na elke voorstelling met elkaar borrelen, napraten en de avond op een feestelijke manier afsluiten in onze speciaal ingerichte foyer. Vanuit deze locatie houden we ons publiek ook constant op de hoogte van de ontwikkelingen in de nieuwbouw middels een actueel bouwjournaal.’ Alex Kühne, directeur Theater aan de Parade: ‘Door de samenwerking met de Brabanthallen blijft ’s-Hertogenbosch de komende jaren zijn culturele positie in de regio en het land behouden. Grote toneelgezelschappen, voorstellingen, concerten en toonaangevende artiesten en cabaretiers blijven hierdoor toegankelijk voor al onze bezoekers.’

Intensieve samenwerking
Naast de tijdelijke huisvesting van Theater naar de Parade, gaan het theater en de Brabanthallen intensiever samenwerken. Beiden nemen ze de verantwoordelijkheid voor het afstemmen van de programmering en delen met elkaar de jarenlange expertises op het gebied van hospitality, ticketing, marketing en productie. Ook zullen Theater naar de Parade en de Brabanthallen samen het initiatief nemen voor het zelf organiseren van producties en voorstellingen. Daarnaast creëren we een uitwisseling van medewerkers om ook de komende jaren weer een ijzersterk cultuuraanbod voor de stad en regio te realiseren.

Jeroen Dona, directeur Brabanthallen: ‘We zijn als Brabanthallen graag sterk betrokken bij onze thuisstad ’s-Hertogenbosch. Met de komst van Theater naar de Parade versterken we onze binding met de stad nog meer. En door onze samenwerking kunnen we bijdragen aan een veelzijdig en onderscheidend cultureel en entertainment-aanbod in onze Cultuurstad van het Zuiden. We kijken uit naar de samenwerking met het theater tijdens hun verblijf bij ons, maar zeker ook daarna. Met onze gecombineerde podia kunnen we 700 tot 3.100 bezoekers ontvangen en daarmee worden we een belangrijke partner voor artiesten en producenten uit binnen- en buitenland.’

Theaterseizoen 2020-2021 biedt ruim 260 voorstellingen op verschillende locaties door de stad. Hierdoor kunnen theaterliefhebbers ook tijdens de nieuwbouw van het nieuwe Theater aan de Parade van 2020-2023 blijven genieten van (inter)nationale theatertoppers.

< Alle nieuwsberichten