Tilburgse bedrijven steken studenten helpende hand toe

Met Rabobank Tilburg en omstreken voorop creëert ondernemend Tilburg samen met onderwijsinstellingen Tilburg University, Fontys en Avans een oplossing voor het verbinden van stagezoekende of net afgestudeerde studenten met bedrijven uit regio Tilburg. Een digitale oplossing waar studenten en bedrijven hun match kunnen maken, gefaciliteerd door JCI Hart van Brabant.


Ma 23 Nov 2020

Met hulp van Tilburgse partners Rabobank, VECOZO, MannaertsAppels, BDO Tilburg en GVT steken zij de Tilburgse student een helpende hand toe.

Om de braindrain aan te pakken en om Tilburgse bedrijven bij in Tilburg studerende studenten onder de aandacht te brengen organiseerde JCI Hart van Brabant in 2018 voor het eerst de 013 Business Tour. Studenten kwamen via de tour op bezoek bij bedrijven. Deze fysieke tour is dit jaar (2020) uit voorzorg geannuleerd. Maar dat betekent niet dat JCI Hart van Brabant stil blijft zitten. Nu het coronavirus voor onzekerheid en vertraging zorgt, bij studenten en bedrijven, blijkt dat er veel minder stageplekken zijn dan gewenst. Daarom zal de digitale business tour van dit jaar middels een online platform een hub vormen van stage biedende bedrijven stagezoekende studenten in Tilburg.

Kracht van (digitaal) netwerken
Dirk Bakkers, voorzitter van de commissie 013 Business Tour 2020: ‘We kijken terug op een succesvolle editie 2019 met 20 bedrijven en ongeveer 400 studenten. We willen studenten juist dit jaar helpen door de kracht van ons netwerk in te zetten via de digitale snelweg. Bedrijven kunnen hun vacatures voor starters en stagiaires op ons platform plaatsen en studenten kunnen deze vacatures gratis raadplegen. Onze onderscheidende factor is dat wij het ondernemersklimaat van deze regio als geen ander kennen en daardoor de verbindende factor tussen talent en het bedrijfsleven zijn.’

Mee doen?
Het platform is te vinden via 013businesstour.otso.nl. Wil je als partner aan dit evenement verbonden zijn of heb je vacatures die je op het platform kwijt wil, dan mag je mailen naar info@013businesstour.nl.

< Alle nieuwsberichten