Thema: BOB Academy

Bekijk alle thema’s >
Thumbnail

BOB Academy bij Van Beek Schroeftransport: Niet pamperen, maar mogelijkheden geven

Nov-Dec 2021

‘Hier is de Blue Zone waar we producten valideren en testen met behulp van bijvoorbeeld druk. Ook onze klanten maken er gebruik van.’ Sales Engineer Peter Verhoeven leidt een groep dga’s rond door de productiehallen van Van Beek Schroeftransport in Drunen. Hij toont de ondernemers hoe bandstaal om een buis gewikkeld wordt op een wals uit de jaren ’50. ‘Die machine is nog gemaakt door oprichter Van Beek. We zijn de enige die direct op een buis kunnen walsen, resultaat hiervan is een schroef met een constante diameter.’

Lees verder
Thumbnail

BOB Academy bij Bestronics: Weerstand tegen robotica is de uitdaging

Jan-Feb 2023

De broers Anton en Hans van Limpt zijn meesters in optimaal efficiënt produceren met behulp van automatisering. Ze ontwikkelden hun methode binnen Bestronics in Veldhoven, dat ze in 2010 overnamen, en rolden hem daarna uit bij meerdere bedrijven. ‘Binnen drie maanden kunnen we een bedrijf hebben draaien zoals wij dat willen.’

Lees verder
Thumbnail

BOB Academy bij Lakwijk Kunststoffen: Modern werkgeverschap draait in alles om vertrouwen

Nov-Dec 2023

Tijdens de BOB Academy bij Lakwijk Kunststoffen in Den Bosch was de centrale vraag hoe je komt tot modern werkgeverschap. Via onderwerpen als het creëren van een teamgevoel tot het optuigen van een fietsplan werd dat onderwerp verder uitgediept.

Lees verder
Thumbnail

BOB Academy: Een uitdagende rollercoaster

Juli-Aug 2020

Aan het begin van de coronacrisis maakten we een rondgang langs diverse Brabantse ondernemers: hoe werden zij getroffen en waar lagen de uitdagingen en kansen? Waar de een het rustiger kreeg, moest de ander juist extra aanpoten. Inmiddels zijn we twee maanden verder en komen we stap voor stap uit de intelligente lockdown. Hoe hangt de vlag er in Brabant nu - halverwege juni - bij? Welke lessen zijn er geleerd? En hoe wordt er gekeken naar de toekomst?

Lees verder
Thumbnail

BOB Academy bij Capi Europe: Tijd voor een positief geluid

Nov-Dec 2020

Toine van de Ven is een bevlogen en uitgesproken ondernemer. Daarnaast is de oprichter en eigenaar van Capi Europe optimistisch; ook in deze uitdagende periode blijft hij toekomstgericht en innovatief denken en werken. In deze BOB Academy gaat hij met 22 andere dga’s uit de maakindustrie in gesprek over wat ondernemen in coronatijd betekent, wat we van elkaar kunnen leren en hoe we in Brabant nog beter met elkaar samen kunnen werken.

Lees verder
< Vorige Volgende >

Terug naar boven