Thema: Cybercrime

Bekijk alle thema’s >
Thumbnail

Fontys Hogescholen ICT: Ethisch hacken

Mei-Juni 2015

De toenemende afhankelijkheid van ICT maakt de samenleving en de economie kwetsbaar. Om beide niet te verstoren is digitale veiligheid van vitaal belang. ‘Door alle vormen van cybercrime zijn steeds meer security professionals nodig om veilige systemen te ontwikkelen en om tijdig te kunnen inspringen op bedreigingen’, stelt Casper Schellekens, docent Fontys Hogeschool ICT in Eindhoven. Afgelopen schooljaar startte de school met de nieuwe HBO-afstudeerrichting ICT & Cyber Security.

Lees verder
Thumbnail

Titulaer & Westerterp: Oprecht lol in ons werk

Jan-Feb 2016

‘Ons vak is volledig nat gegaan op alles dat provisie-gestuurd was. Snoepreisjes en snel geld verdienen behoren tot het verleden.’ Dit zijn slechts twee opmerkingen waaruit blijkt dat de verzekeringsbranche waarin Jeroen Beurskens en Mike Reuser werken enorm veranderd is. ‘En die veranderingen waren noodzakelijk’, aldus de twee eigenaren van Titulaer & Westerterp in Tilburg. Ze zijn experts in verzekeringen op het gebied van schade, hypotheken en pensioenen.

Lees verder
Thumbnail

Column Mike Reuser: Lucratieve handel

Jan-Feb 2016

De wereld om ons heen verandert in een hoog tempo en de moderne inbreker heeft het gemunt op uw data. Vanaf zijn zolderkamertje kan deze hacker uw systeem 24 uur per dag trachten te hacken en alle data stelen. Hij of zij wordt niet gehinderd door een alarmsysteem, goede sloten, camera’s, uw bewakingshond of andere getroffen maatregelen. Een lucratieve handel, want uw data kan veel geld waard zijn op de zwarte markt.

Lees verder
Thumbnail

BDO: Het kost altijd geld

Jan-Febr 2019

Hoe kwetsbaar is jouw bedrijf voor cyberaanvallen? Edgar Dissel en Mark Lenaerts, beide partner bij BDO, hopen met deze vraag menig ondernemer aan het denken te zetten. ‘Cybersecurity zou op de agenda moeten staan van elke ondernemer’, stelt Edgar. ‘Ook mkb’ers worden gehackt en dat kost hen altijd geld’, vult Mark aan.

Lees verder
< Vorige Volgende >

Terug naar boven