< Terug naar alle leden

Scripto Coaching Branche: Personeel & organisatie, Opleiding en coaching

Bedrijfsomschrijving

Wat doe ik?

Scripto Coaching biedt een vorm van verzuimpreventie, alsmede persoonlijke ontwikkeling in een kort schrijftraject per e-mail.

Waarom doe ik dat?

In mijn ruim 20-jarige ervaring in een huisartsenpraktijk zag ik een toenemend aantal mensen klachten of een burn-out krijgen. Vaak was de oorzaak langdurige stress.
Stress, ontstaan door zaken die op ieders pad komen. Als bijkomende gevoelens en gedachten niet worden begrepen, is het lastig met de stressvolle situatie om te gaan en blijft de stress bestaan.
Ik zocht een laagdrempelige methode waarbij het mogelijk was op tijd in te grijpen.

Hoe doe ik dat?

Tijdens slechts één week dagelijks e-mailen wordt zorgvuldig gekeken waar deze gevoelens en gedachten vandaan komen. Hierdoor kan er met een andere blik naar de situatie gekeken worden, komt de oplossing in beeld en verdwijnt de stress. En daarmee wordt de kans op klachten of een burn-out sterk verminderd.

Wat is het resultaat?

Aan het eind van het traject schrijft men enthousiast en met hernieuwde energie een plan met actiepunten en/of verkregen inzichten.
De werkgever krijgt een herboren, energieke en productievere werknemer op de werkvloer.
Naast verzuimpreventie is deze methodiek ook uitermate behulpzaam bij loopbaan- of zingevingsvraagstukken.

Waarom deze methode:

Deze vernieuwende en effectieve methode werd ontwikkeld door Mirjam Windrich, psychotherapeute, die tussen de sessies door met haar cliënten begon te e-mailen en merkte dat deze eerder, en tot diepere inzichten kwamen en sneller hun eigen oplossing bedachten.
Reeds sinds 10 jaar is deze methode zeer succesvol.
Onderzoek leert dat deze vorm van e-coaching slechts 4% uitval laat zien t.o.v. soms wel 80% bij andere online-coaching. Tevens is ruim 95% zeer tevreden met de verkregen inzichten en opgedane zelfkennis, en kan met meer focus en hernieuwde energie weer zonder stress verder.
Ik had het geluk deze methode op mijn pad te krijgen en bij Mirjam in de leer te mogen zijn.

Waarom ben ik de aangewezen persoon?

Vanwege mijn grote zorgvuldigheid, analytisch denkvermogen en warme betrokkenheid is deze methode mij op het lijf geschreven.

Voordelen van schrijven:

Schrijven duidt gedachten; de opluchting van 'uit je hoofd, op ‘papier’; diepere concentratie door geen afleiding van de coach; op een zelfgekozen moment schrijven; geen verkeerde interpretatie van non-verbale communicatie; in de eigen, vertrouwde omgeving in alle rust kunnen schrijven; geen verzuim op het werk; geen diagnose/stempel; de zelf bedachte oplossing voor altijd ‘op papier’.


Contactgegevens
J.M. van Nassaustraat 14
5018CK Tilburg
T: 06-11146978
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 2019
Vestigingen: 1
Jaaromzet: < €250.000