< Terug naar alle leden

Vimak Business Intelligence Branche: ICT & Telecommunicatie, Consultancy

Bedrijfsomschrijving

Meer uit data halen, voor betere inzichten

Tijdig inzicht
Het handmatig updaten van excelletjes is verleden tijd. Na het koppelen van uw data wordt meerdere keren op één dag het gewenste inzicht vernieuwd in plaats van één keer per jaar, kwartaal of maand.

Gecombineerde overzichten
Vaak kunnen niet de gewenste inzichten uit de strandaard programma's gehaald worden. Middels onze expertise kunnen wij de data uit de verschillende programma's en uit stukken van een programma aan elkaar knopen zodat het gewenste inzicht wel gerealiseerd kan worden. Hierdoor worden nog nooit eerder vertoonde inzichten verkregen.

Overzichtelijk
Een dashboard gebouwd op basis van u behoefte zodat u beter kunt sturen. Volledig maatwerk zodat je alleen de belangrijke zaken ziet. Zodra je een bijzonderheid ziet, dan klik je daarop en zoom je door naar de details.

Betrouwbaar
Doordat de dashboards gebaseerd zijn op scripts worden de dashboards altijd op dezelfde wijze getoond. Hierdoor worden betrouwbaardere gegevens getoond dan in handmatige Excel bestanden.

Beschikbaar op iedere locatie
De dashboards zijn niet alleen te raadplegen op jouw computer maar ook op tablets en telefoons. Als je echt op data wilt gaan sturen, dan kan je zelfs narrowcasting schermen op kantoor ophangen en hierop de dashboards met bijvoorbeeld verkoopdoelstellingen tonen. Een extra stimulans!


Onze expertises
Niet meer beslissen op onderbuikgevoel maar op betrouwbare feiten. Dat is de focus van Vimak.
Samen met onze klanten willen we de volgende digitaliseringsstap zetten door meer te halen uit bestaande data. Daarvoor zetten wij onze expertises in. Hiermee creëren wij bruikbare inzichten om tot betere beslissingen te komen.

Automatiseren van rapportages
Rapportages worden nog vaak in excel gemaakt. Hoewel excel een geweldig programma is, is het continu updaten van rapportages hier vaak lastig en tijdrovend. Door deze rapportages te automatiseren worden ze een stuk gebruiksvriendelijker. Bijwerken van het rapportage kan dan geheel automatisch of met één druk op de knop. Dat is efficiënter en gemakkelijker.

Ontwikkelen van dashboards
In een dashboard worden de belangrijkste prestatie indicatoren weergegeven. Hierdoor wordt in één oogopslag zichtbaar hoe het bedrijf, de afdeling of bijvoorbeeld de webshop ervoor staat. Hierdoor kunnen beslissingen gemaakt worden op betrouwbare feiten in plaats van het “onderbuikgevoel”.

Aanbrengen van rapportagestructuur
Door het aanleggen van verschillende lagen in de rapportages ontstaan te mogelijkheid in te zoomen van bedrijfsbrede helikoptervisie naar regelniveau. Zo gaat u in slechts een paar clicks van probleem naar oorzaak.
Daarnaast kan één dashboard met verschillende rechten ervoor zorgen dat het management alles kan zien en bijvoorbeeld projectleiders enkel hun eigen projecten. Oftewel een rapportage voor elke afdeling of projectteam compleet in dezelfde style maar met eigen cijfers.

Inzicht bieden in data
Ieder bedrijf gebruikt informatiesystemen. Deze systemen leggen veel data vast. Data die vaak veel kan zeggen over de prestaties van het bedrijf. Alleen wat een bedrijf wilt zien is vaak uniek. Daarom geloven wij erin dat dashboards en rapportages maatwerk moeten zijn. We maken daarom op basis van de klantvraag en de beschikbare data compleet de op klant afgestemde rapportages.

Hoe we onze expertises toepassen
Al onze opdrachten zijn maatwerk. Geen enkel bedrijf is tenslotte hetzelfde. Hierbij gaan we in gesprek over wat de gewenste inzichten zijn. Dit vergelijken we met de beschikbare data en daarmee gaan we aan de slag.

Stap 1: Informatiebehoefte vaststellen
In de eerste fase worden de usercases en databronnen in beeld gebracht. Vervolgens wordt er een schets gemaakt voor visueel een beeld te krijgen van het te realiseren eindproduct.

Stap 2: Connectie maken
Om alle data beschikbaar te maken, maken we verbinding met verschillende bronnen.

Stap 3: Data inspectie
De beschikbare data is niet altijd van even hoge kwaliteit. Om dit recht te trekken doen we eerst een inspectie.

Stap 4: Transformeren & combineren
Om alles in een overzicht te krijgen moeten verschillende tabellen aan elkaar geknoopt worden. Dat gebeurt in deze stap.

Stap 5: Visualiseren
Wanneer alle data goed staat kunnen de rapportages/dashboards gemaakt worden.

Stap 6: Delen, trainen, leren
Tot slot geven we uitleg. Uitleg over hoe om te gaan met de dashboard en wat de cijfers nu eigenlijk zeggen. Zodat de nieuwe inzichten vertaald kunnen worden in nieuwe stappen.


Contactgegevens
Druivenstraat 47
4816 KB Breda
T: 0657571780
I: Website

Business facts
Medewerkers: 5 - 10
Oprichtingsjaar: 2019
Vestigingen: 1
Jaaromzet: €250.000 - €500.000