< Terug naar alle leden

Ewald Bouma

Eigenaar bij AW LEDER

Stuur contactverzoek LinkedIn

AW LEDER Branche: Industrie, Overig industrie

Bedrijfsomschrijving

SPECIALIST IN LEDER

WORD JE NIET ZOMAAR...

PASSIE VOOR AMBACHT. VERSTAND VAN LEDER.
Gebaseerd op de overtuiging dat leder mooi, duurzaam én functioneel kan zijn. Door jarenlange ervaring uitgegroeid tot een leverancier van kwaliteitsleder aan de meubelindustrie en projectinrichters.

Leder is een uniek en duurzaam natuurproduct. Het vergt zorg en aandacht. Jaarlijks gaan er tienduizenden huiden door onze handen. Wij kennen het product dus als geen ander. Daar profiteert u van. En met een standaard ruime voorraad, bent u gegarandeerd van een snelle levering.

Geïnspireerd? Let’s make it happen.

RUIM 400 KLEUREN OP VOORRAAD. SNELLE LEVERING.
Wij beschikken over een groot voorraad programma zodat snel en in elk gewenste hoeveelheid geleverd kan worden. Een groot aanbod, snelle leveringen en goede service kenmerken AW Leder.

Onze diverse soorten leder vinden de toepassing in de meubelindustrie, projectinrichting, (her-)stoffeerders, automotive- en maritieme sector en natuurlijk lederwaren.

OVER ONS
Al meer dan 35 jaar een begrip in Lederland en nog steeds net zo enthousiast als de dag waarop we zijn begonnen. Voor ons is leder het mooiste materiaal op aarde. Het ademt exclusiviteit en maakt van ieder product iets unieks. Het is niet voor niets dat dit product zoveel toepassingen kent. Leder is overal te vinden. Zo ook onze markten. Inmiddels hebben we een betrouwbare reputatie opgebouwd en leveren we kwaliteitsleder aan de meubel- en lederwarenindustrie, auto- en botenbekleders en project- en interieur inrichters. In heel Europa.

PARTNERS
Onze passie voor leder dragen we ook uit in onze manier van samenwerken en ondernemen. Vanaf de oprichting in 1985, werkt AW Leder intensief samen met Futura Leathers in Italië. Door deze langdurige, productieve en vriendschappelijke samenwerking is er een sterke vertrouwensband ontstaan. Gecombineerd met diverse andere solide partners staat dit garant voor stabiele en hoge kwaliteitsnormen. Zo werken we bij AW Leder uitsluitend met de mooiste materialen, kleuren en texturen om uw product de uitstraling te geven waar u naar op zoek bent.

DUURZAME VISIE
Leder is een natuurproduct en draagt de kenmerken van zijn oorsprong. Deze karakteristieken zijn geen oneffenheden of ‘fouten’ maar benadrukken juist de schoonheid van het product. Want leder is een natuurlijk en duurzaam product dat mooier wordt met de jaren. Bij AW Leder zijn we verliefd op dit product, maar geven ook om de aarde. Zo streven we continu naar een gezonde balans tussen ondernemen en het milieu. Dit doen we door op een kritische manier het looiproces van onze huiden te volgen, energie-neutraal te looien, sociale arbeidsomstandigheden te promoten en onze bijdrage te leveren aan een wereld waarin duurzaam leder past.

EERLIJK OVER LEDER.
Wij zijn trots op het ambachtelijke proces en vertellen dan ook graag over de totstandkoming van onze producten. Transparantie is daarbij van essentieel belang. Zo worden koeien en stieren nooit gehouden om hun huid. De huid is dus feitelijk afval. Door de huid te bewerken tot kwalitatief hoogstaand leder wordt dit natuurlijk ‘bijproduct’ gerecycled. Kiezen voor echt-leder voor uw producten of projecten, is dus niet alleen duurzaam maar u draagt ook bij aan reductie van afval.

Wilt u meer weten over leder en duurzaamheid? Of over het verschil tussen natuurlijk, synthetisch, recycled of ‘eco’ leder? Neem gerust contact met ons op.


Contactgegevens
Cartografenweg 20
5141 MT Waalwijk
T: 0416-342838
I: Website

Business facts
Medewerkers: 5 - 10
Oprichtingsjaar: 1985
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -