< Terug naar alle leden

Rob Gerards

Directie bij Heskon

Stuur contactverzoek LinkedIn

Heskon Branche: Bedrijfshuisvesting, Elektrotechniek

Bedrijfsomschrijving

Wie zijn wij?
Revisie voor consumenten
Door de explosieve stijging van de e-bike verkoop in Nederland en de populariteit van refurbishing voor laptops en smartphones ontstond in 2016 het idee om gebruikte fietsaccu’s een tweede leven te geven. Herstel of ‘revisie’ van gebruikte fietsaccu’s werd in die periode al een tijdje gedaan, maar tot dan toe was het vooral een lokale aangelegenheid.

Tegelijkertijd beklaagden steeds meer consumenten zich over slechte voorlichting, tegenvallende prestaties en de hoge bedragen die betaald moesten worden voor een nieuwe accu, wanneer de oude batterij versleten was. Ons doel was om in de groeiende behoefte aan een duurzaam en goedkoper alternatief te voorzien.

Wij waren ervan overtuigd dat revisie toegankelijker moest worden voor een breed publiek. Om dat te bereiken zijn we begin 2017 een online revisie platform gestart voor consumenten, waar bezoekers snel en eenvoudig een revisie-verzoek konden plaatsen. Door verschillende fasen in het bestelproces te vereenvoudigen werd het voor veel consumenten aantrekkelijker om hun huidige accu te laten ‘opfrissen’. Medio 2019 volgde de overstap naar de Duitse markt.

Met succes lukte het ons om revisie online voor een breder publiek aantrekkelijk te maken, in eerste instantie gericht op consumenten. Dankzij onze groeiende bekendheid op de particuliere markt kwamen ook steeds meer rijwielhandelaren en zakelijke gebruikers uit andere branches bij ons terecht. Ook daar bestond een toenemende behoefte aan een gecertificeerde, professionele dienstverlener op fietsaccu gebied.

Samenwerking met BOVAG
Eind 2018 werd de overstap gemaakt naar een nieuw reparatiecentrum met een oppervlakte van 500 m2, maar al binnen twee jaar bleek deze ruimte niet meer voldoende om de vraag naar revisie te beantwoorden. Sinds maart 2021 is Heskon gevestigd in een nieuw repair centre aan de Ringbaan-Oost in Tilburg (2000 m2) en daarmee werd definitief de volgende stap gezet om op grote schaal ook voor de zakelijke en internationale markt accu’s te reviseren.Behalve dat de productiecapaciteit aanzienlijk werd uitgebreid, is ook de snelheid en veiligheid van het productieproces verder geoptimaliseerd waardoor elke dag tientallen fietsaccu’s gereviseerd kunnen worden.

Na een intensieve samenwerking en pilot met diverse fietshandelaren, kunnen we met trots melden dat Heskon zich sinds eind officieel gesteund wordt door BOVAG. Uit deze samenwerking is het nieuwe platform, speciaal voor de zakelijke markt ontstaan. Zowel voor BOVAG-leden als voor alle andere zakelijke e-bike gebruikers, willen wij zonder concessies een duurzaam en betaalbaar alternatief voor de vervangende fietsaccu bieden.


Contactgegevens
Enschotsestraat 56
5013 BD Tilburg
T: 013-2045037
I: Website

Business facts
Medewerkers: 10 - 25
Oprichtingsjaar: 2017
Vestigingen: -
Jaaromzet: -