< Terug naar alle leden

Paulette Kreté

Voorzitter bij Stichting YvYa
Vroegtijdige én pijnloze signalering van borstkanker voor iedereen! Ook voor jonge vrouwen. Met de Early Warning Scan voor borstkanker.

Stuur contactverzoek LinkedIn Facebook

Stichting YvYa Branche: Non-profit, Zorg

Bedrijfsomschrijving

DRAAG JIJ OOK JE STEENTJE BIJ?

“Sanne, 47 jaar, marketing manager internationaal, blijkt een tumor van 8 cm achter haar borstbeen te hebben. Dit is een uitzaaiing van borstkanker. Deze diagnose tekent voor haar gevoel haar doodvonnis waardoor ze mentaal volledig onderuit gaat.

Sanne kan niet meer werken en voor haar twee basisischoolkinderen zorgen. Haar ziektelast wordt een enorme draaglast voor haar man.
De gevolgen voor haar, het gezin maar ook voor de werkgevers zijn desastreus.”

Dit had voorkomen kunnen worden als haar borstkanker vroegtijdig ontdekt was. Helaas is er nog geen geschikte screening mogelijk in Nederland

____________________________________________________________________________________________________


Stichting YvYa wil de langgekoesterde wens van vrouwen realiseren: een pijnloze en vroegtijdige signalering van borstkanker voor iedereen. Ook voor jonge vrouwen.

De schade van een borstkankerbehandeling kan dan tot een minimum beperkt blijven en het sterftecijfer kan eindelijk gaan dalen. (3200 per jaar in NL)

De afgelopen decennia is steeds gehoopt dat er een nieuwe screeningstechniek zou gaan komen. Helaas constateren we dat die kans nihil is als de ontwikkeling overgelaten wordt aan de markt.

Oplossing
Gelukkig is er een nieuwe beeldvormende techniek in ontwikkeling: de Early Warning Scan voor borstkanker. Deze techniek berust op een geheel nieuwe benadering van borstkankeropsporing die stralingsvrij, volledig pijnloos is en geschikt voor vrouwen van alle leeftijden.


Wij vrouwen nemen daarom zelf het heft in handen door de ontwikkeling van de nieuwe veelbelovende techniek, de Early Warning Scan, mogelijk te maken.

Daartoe is de Stichting YvYa opgericht in 2020.

De belangrijkste doelstelling van YvYa is om de realisatie van een veelbelovende techniek voor vroegtijdige en pijnloze borstkankerscreening, de Early Warning Scan, mogelijk te maken. (www.yvya.nl )

Daar hebben we alle hulp bij nodig!!


Het goede nieuws is: de Early Warning Scan is er al!

HET EARLYWARNINGSCAN-FONDS VAN DE STICHTING YVYA heeft de scanner gefinancieerd met donaties en sponsorgelden.

In de aankomende fase worden data verzameld bij echte vrouwen zodat deze baanbrekende techniek zsm voor iedereen beschikbaar komt.

Dat gebeurt onder verantwoordelijkheid van wetenschappelijke onderzoekers in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Om dit te realiseren is geld en hulp nodig.

JE KUNT ALS BEDRIJF MEEHELPEN AAN DEZE OPLOSSING!
We komen graag met je in gesprek. Daarom zoeken we contact komen met de DMU in je bedrijf voor b.v sociale doelen in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Wellicht kunnen we praten over financiële support voor dit gezamelijke doel.


Stichting YvYa is een erkend GOED DOEL met ANBI status.
www.yvya.nl


Contactgegevens
Weegschaalstraat 3
5632 CW Eindhoven
T: 06-14457982
I: Website

Business facts
Medewerkers: 25 - 50
Oprichtingsjaar: 2020
Vestigingen: -
Jaaromzet: -