< Terug naar alle leden

Jan Jaap van Weering

Etiquette & Protocol Expert bij Distinguished Etiquette & Protocol Consultancy

Stuur contactverzoek LinkedIn Facebook

Distinguished Etiquette & Protocol Consultancy Branche: Marketing & communicatie, Evenementen

Bedrijfsomschrijving

Training, advies en begeleiding in:

Etiquette & Protocol

Zakelijke Etiquette

Etiquettediners

Internationale Etiquette & Cross- Cultural Awareness

Persoonlijke Presentatie & Dresscodes

Protocol

Netiquette

Bruilofsetiquette

Vlaggenprotocol

Jan Jaap van Weering heeft al tientallen jaren een warme belangstelling voor etiquette en omgangsvormen. Hij dankt zijn kennis van goede manieren en gevoel voor decorum grotendeels aan zijn opvoeding en aan zijn latere (bestuurs)activiteiten met een sterk representatief karakter.

Jan Jaap werd in 1958 geboren in Hilversum. Hij groeide op in Oegstgeest en in Indonesië. Hij voltooide zijn opleiding aan de IVA Businessschool te Driebergen. Hierna vervulde hij zijn dienstplicht bij het Korps Mariniers. Vervolgens trad hij toe tot de Marketing Retail-organisatie van Royal Dutch Shell plc, in Nederland. Hier heeft hij ruim 28 jaar gewerkt, altijd in commerciële en communicatieve functies. Hij heeft trainees en collega’s begeleid bij het correct omgaan met klanten. Zijn laatste functie was Huisstijlmanager bij Shell Verkoopmaatschappij B.V. Hij verliet Shell in 2008.

In allerlei situaties merkte Jan Jaap dat mensen zich onzeker kunnen voelen over hun houding en gedrag bij formele gelegenheden. Vanaf de jaren negentig is hij zich gaan verdiepen in de achtergrond van omgangsvormen en begon hij in zijn vrienden- en kennissenkring adviezen te geven over etiquette en omgangsvormen.

Geleidelijk aan ontwikkelde hij het plan om deze activiteiten een professionele vorm te geven. Met zijn bedrijf Distinguished, opgericht in 2008, heeft hij inmiddels een indrukwekkend cliëntenbestand opgebouwd en meer dan 500 trainingen en etiquettediners verzorgd.

Jan Jaap is tevens docent bij het Protocolbureau en hij vervult een aantal gastdocentschappen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, IVA Business School, Nederlandse Defensie Academie/Instituut Defensie Leergangen, , Sligro Food Group, EuroCollege, Hogeschool Arnhem/Nijmegen en als docent-vrijwilliger bij de WeekendKlas en als ambassadeur-vrijwilliger bij de Mariniers Ziekenboeg. Bovendien wordt Jan Jaap regelmatig voor radio- en televisieprogramma’s uitgenodigd bij NOS Radio 1, NPO1 WNL, AVROTROS “Hoe Heurt Het Eigenlijk?”, EO “Blauw Bloed”, BNR, SBS6 en RTL Nieuws.

Jan Jaap is enige tijd gastredacteur bij Het Financieele Dagblad/FD Entrepreneur en OM Outsource Management magazine geweest en actief als spreker bij het Assemblee Speakers en de Speakers Academy.


Contactgegevens
.
. Leiden
T: 071-5126883
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 2008
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -