SCAB Accountants & Adviseurs: Verklein de afstand tot de klant

SCAB accountants & adviseurs gaat met zijn tijd mee. Hoe zij dat doet en hoeveel kruim dat kost, vertellen Theo Janssen, algemeen directeur en Eric van Wanrooy, directeur accountancy in klare taal.


Uitgave: Jan-Feb 2011
Thema’s: Accountancy Administratie Belastingadvies Automatisering

Accountancy, belastingadvies, loonadministratie, organisatie & automatisering en P&O: dát is de dienstverlening van SCAB. Maar het vertrouwen van de klant is gebaseerd op de persoonlijke mentaliteit van de accountants en adviseurs. “Niet lullen, maar poetsen”, onderstreept Theo. “Of zoals onze slogan luidt: Deskundig zijn, eenvoudig doen”, vult Eric aan.

Met de tijd mee
In de ruim 35 jaar dat SCAB bestaat, is er veel veranderd op het gebied van de bedrijfsvoering. De accountant vervult meer en meer de rol van adviseur in plaats van administrateur. Hoe gaat SCAB met zijn tijd mee? Theo: “Door onszelf te blijven. Wij houden nauw contact met klanten en marktpartijen. We gaan door met innoveren én blijven fundamenteel goed werk leveren. Dit alles op elk niveau, voor elke klant en met kennis van diverse branches. Al die tijd zijn we de taal van onze klanten blijven spreken. Deze werkmentaliteit heeft ons geholpen om uit te groeien tot een landelijke aanbieder die zo‘n vierduizend MKB-ondernemers bedient. SCAB is ontstaan uit de bouwwereld en daar ligt nog steeds het zwaartepunt, maar ook het overige midden- en kleinbedrijf weet inmiddels de weg naar ons te vinden.” Eric geeft aan dat ondernemers behoefte hebben aan begeleiding en vragen om advies. “Wij moeten kunnen ruiken wat er speelt. Vijf jaar geleden hebben we een ‘mindset’ gemaakt en deze geleidelijk ingevoerd door middel van trainingen, opleidingen en een aangepast aannamebeleid. Het kennisfundament is aanwezig. Onze focus ligt op advies en het verkleinen van de afstand tot de klant. Wij zijn klaar voor de toekomst, nu moeten we doorpakken.

Portal.MijnSCAB.nl
Een middel om zo dicht mogelijk bij de klant te komen is Portal.MijnSCAB.nl. Dit portal biedt klanten van SCAB een beveiligde toegang tot hun persoonlijke
gegevens, het is een centrale plaats voor digitale informatie uitwisseling en de klant kan online applicaties starten. Sinds oktober 2010 maakt een veertigtal klanten gebruik van Portal.MijnSCAB.nl. De eerste ervaringen zijn positief. Tijdens deze pilotfase is de portal verder geoptimaliseerd en in de loop van 2011 zullen ook de Loonadministratie internetmodules beschikbaar
zijn. “Wij nemen de klant bij de hand zodat de ondernemer zich kan bezighouden
met datgene waar hij goed in is! De jaarrekening is hierin slechts een formeel stuk dat geen nieuws meer mag bevatten. De continue monitoring, frequente rapportages en regelmatig sparren maakt het de ondernemer mogelijk om tijdig bij te sturen”, legt Eric uit. Theo benadrukt het onderscheidend vermogen van SCAB: “Klanten denken bij een accountantskantoor vaak aan een formele benadering. Om te bereiken wat je wil, moet je klantgericht en juist informeel communiceren en opereren. Soms kan het niet anders en moet je dingen formeel doen, maar meestal sluit ik mijn mail persoonlijk af: Groeten, Theo.”

< Alle thema's