Thema: Educatie

Bekijk alle thema’s >
Thumbnail

Koning Willem I College: Onbegrensde mogelijkheden

Sept-Okt 2015

Vanaf 31 augustus heet het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch de studenten welkom in een land. Een land met een vlag, een kaart, ereburgers en een krant. ‘Met een nieuwe identiteit zijn we dit schooljaar niet alleen begonnen met een nieuw logo, een nieuwe huisstijl, nieuwe fotografie, maar ook met een nieuwe website en een eigen app’, vertelt Jeanette van Dijk, verantwoordelijk voor PR & Communicatie bij Koning Willem I College.

Lees verder
Thumbnail

Koning Willem I College: Fuseren voor een krachtige arbeidsregio

Jan-Feb 2022

Welke mensen heb je nodig? Aan welke vaardigheden moeten zij voldoen? Het Koning Willem I College en De Leijgraaf slaan hun handen ineen en werken samen met het bedrijfsleven aan het ontwikkelen en behouden van talenten voor de regio. De bestuurders van beide scholen schuiven aan tafel en delen bevlogen hun plannen.

Lees verder
Thumbnail

Column Anton van der Geld: Met plezier werken

Jan-Feb 2022

Mag ik je vragen of je tevreden bent op en met je werk? Is er een fijne werkomgeving? Doe je het werk graag en voel je bij alles wat je doet engagement? Een positief antwoord op zulke vragen is wel nodig, want het werk bepaalt een groot deel van ons leven. Elke dag weer opnieuw. Werk en privé kunnen niet los van elkaar worden gezien. Psychologisch gezien is plezier op het werk ook werken aan je ‘leefplezier’, je persoonlijk welbevinden. Onvoldaan en chagrijnig thuiskomen tast het privéleven aan. Meer dan je lief is.

Lees verder
Thumbnail

Koning Willem I College: Tijdperk van traditioneel onderwijs is voorbij

Mei-Juni 2022

Vanaf 1 augustus 2022 gaan De Leijgraaf en het Koning Willem I College samen verder als Koning Willem I College (KW1C). Een viertal onderwijsdirecteuren uit verschillende regio’s zijn community directeur. Twee van hen zijn Janet Veenstra (57) en Hans de Jong (56): ‘Zeker 60 procent van de arbeidskrachten in ons land bestaat uit mbo’ers. Het werkveld heeft hen nodig. Wij kunnen die leveren.’

Lees verder
Thumbnail

Column Prof. Anton van der Geld: Een gelukkig (werk)leven

Juli-Aug 2022

We staan op een kruispunt. Het gezegde ‘er is meer in het leven dan werken’ klinkt steeds vaker en luider. Werk is belangrijk, maar niet alleen zaligmakend. Eén op de vijf Nederlanders voelt dagelijks te veel werkdruk. Een probleem voor het individu, maar ook voor ondernemingen en organisaties. Onder druk staan maakt minder creatief en productief. Waarom zou je niet proberen je leven en werk aan te passen om lekker in je vel te (blijven) zitten? Dat vraagt om een ontwikkeling als teamspeler op het werk, maar ook thuis.

Lees verder
< Vorige Volgende >

Terug naar boven