Thema: Sponsoring

Bekijk alle thema’s >
Thumbnail

Eiffeltowers: Zakendoen op het basketbalveld

Sept-Okt 2011

Sportief gezien is EiffelTowers uit ‘s-Hertogenbosch al een grote naam. De basketbalploeg is na een periode van opbouw bezig zich wederom langdurig te vestigen aan de Nederlandse top. Maar niet alleen op sportief gebied heeft EiffelTowers een nieuw beleid voor de toekomst, ook zakelijk hebben ze een innoverende aanpak. Jos Frederiks, algemeen manager, legt in de prachtige businessclub aan Regio Business uit wat die visie inhoudt.

Lees verder
Thumbnail

Noordbrabants Museum: Prestige zoekt prestige

Mei-Juni 2012

De ambitie van het Noordbrabants Museum liegt er niet om: na een ingrijpende metamorfose fungeert het museum als een wervelend complex waar kunst, cultuur, emotie en zakelijkheid samenkomen.

Lees verder
Thumbnail

Ondernemen met Visie: Peter Taylor Parkins en Sander Martens

Sept-Okt 2012

Dat Murdoch onlangs de tv-rechten van de Nederlandse eredivisie kocht, is veelzeggend. Geen enkele sport in Nederland kent immers zoveel exposure als het voetbal. Daarom is het, publicitair gezien, zo interessant voor de sponsoren.

Lees verder
Thumbnail

Twins Bedrijfscatering en FC Den Bosch: Een gouden combinatie

Jan-Feb 2013

De businessclub en sponsorsociëteit van FC Den Bosch hebben onlangs een complete metamorfose ondergaan. Het resultaat? Een frisse en eigentijdse inrichting, die sponsors de kans biedt om te netwerken in een sfeervolle en representatieve ruimte. Huiscateraar Twins bedrijfscatering heeft een belangrijke bijdrage aan het ontwerp en de inrichting geleverd.

Lees verder
Thumbnail

EiffelTowers: Meer dan alleen een bordje aan de muur

Maart-April 2013

De tijd dat sportsponsoring voornamelijk bestond uit een bordje met een bedrijfsnaam aan de muur is volgens algemeen en technisch manager Jos Frederiks van basketbalclub Eiffeltowers definitief voorbij. ‘Samen met onze businessclubleden en partners kijken we naar wat we nog meer voor elkaar kunnen betekenen. Wij willen als topsportclub van toegevoegde waarde zijn.’

Lees verder
< Vorige Volgende >

Terug naar boven