Thema: Recruitment

Bekijk alle thema’s >
Thumbnail

Rabobank 's-Hertogenbosch en Omstreken: Ik werd plots zelf de bank

Mei-Juni 2015

De samenleving vergrijst, de arbeidsmarkt wordt krapper. Niet langer is de vacature bepalend, maar een naadloze match van de wensen en eisen van kandidaat en opdrachtgever. Gertie Ronken richt zich met de bedrijven KD JobCompany en Interim Search Group op de selectie van cruciale managementposities die de concurrentiepositie van een organisatie verstevigen. Net als Bram van Vugt, Accountmanager Zakelijke Relaties van Rabobank ‘s-Hertogenbosch en Omstreken, probeert Gertie mensen en bedrijven succesvoller maken.

Lees verder
Thumbnail

Staffplanning: Empathie is de sleutel tot succes

Jan-Febr 2019

‘Staffplanning is eigenwijs. Daar zijn we best trots op. Met oprechte interesse in mensen en met onconventionele oplossingen zorgen we voor de perfecte match. Dat doen we al jaren. En blijkbaar weten onze opdrachtgevers die eigenwijze aanpak wel te waarderen.’

Lees verder
Thumbnail

DEECOO: Een papiertje alleen is niet voldoende

Maart-April 2019

‘Werving en selectie van technisch personeel is intensief en specialistisch werk. ESTEPE laat dit graag over aan professionals zoals DEECOO. Naast de juiste competenties dienen medewerkers ook binnen onze cultuur te passen. Het inschatten van beide aspecten is iets wat DEECOO op een juiste manier doet. Dit vergroot de kans van slagen van de medewerkers bij ESTEPE.’

Lees verder
Thumbnail

Keser Recruitment: Personele vraagstukken opgelost

Juni 2010

Sparringpartner en netwerkorganisatie die de juiste mensen bij elkaar brengt. Keser Recruitment, personeelsintermediair voor midden en hoger kaderpersoneel, beleeft het tienjarig bestaan. 'Daar zijn we trots op en dat mag je, gezien de huidige marktsituatie, zeker vieren.' Actief in de driehoek ’s-Hertogenbosch - Tilburg - Eindhoven met als onderscheidend vermogen de persoonlijke benadering van kandidaten en opdrachtgevers.

Lees verder
Thumbnail

Diamant-groep Talent&Werk: Anders kijken naar een functie

Juni 2010

De Diamant-groep haakt in op een belangrijke trend: jobcarving, het opdelen van een functie in verschillende taken, waardoor nieuwe banen ontstaan. De eenvoudige en routinematige taken van een functie worden door een lager geschoolde arbeidskracht uitgevoerd, waardoor de hoger opgeleiden zich kunnen richten op het specialistische werk.

Lees verder
< Vorige Volgende >

Terug naar boven