Thema: Familiebedrijf

Bekijk alle thema’s >
Thumbnail

Rabobank 's-Hertogenbosch en Omstreken: Klaar voor de toekomst

Jan-Feb 2015

Nieuwkoop is al ruim 50 jaar een begrip in ‘s-Hertogenbosch en omgeving. Het familiebedrijf is sinds 1 januari 2014 in handen van algemeen directeur Henk van ‘t End, die deze stap in een woelige tijd voor de autobranche durfde te zetten. Freek van den Dungen, accountmanager Grootzakelijk van Rabobank ‘s-Hertogenbosch en Omstreken, begeleidde hem onder meer bij de bedrijfsovername. ‘Op basis van Henks 32 jaar ervaring binnen de automotive, de betrouwbare reputatie van Nieuwkoop en een goed onderbouwd businessplan zijn we het avontuur samen aangegaan.’

Lees verder
Thumbnail

Vrouw in Business: Henriëtte Bax

Jan-Feb 2015

Van meewerkende echtgenote tot eindverantwoordelijke voor het familiebedrijf, is een proces waar doorgaans een paar jaar overheen gaan. Door het plots overlijden van haar man, zette Henriëtte Bax deze ingrijpende stap noodgedwongen van de ene op de andere dag.

Lees verder
Thumbnail

Rabobank 's-Hertogenbosch en Omstreken: Groei is geen doel op zich

Maart-April 2015

Kivits Drunen heeft zich in 70 jaar tijd ontwikkeld van traditionele grossier in groente, fruit en aardappelen tot een hoogwaardige logistieke dienstverlener en partner in de supply chain. Het familiebedrijf dat inmiddels in Elshout is gevestigd, is sinds 2001 in handen van de derde generatie: Rob en Simone van Opzeeland-Kivits. Rabobank heeft vanaf het eerste uur een langdurige relatie met deze succesvolle Brabantse onderneming opgebouwd.

Lees verder
Thumbnail

Ondernemen met Visie: Vic Acket

Maart-April 2015

Strategie betekent alle opties in kaart brengen en een keuze maken. Vic Acket koos voor snelheid en bij die troefkaart zocht hij de juiste spelers. Ruim dertig jaar lang loodste hij het familiebedrijf, gespecialiseerd in vouwkartonnage, door goede en minder makkelijke tijden heen. Op 1 januari 2015 droeg hij de fakkel over aan zijn zoon Tom. Als vijfde generatie bouwt hij verder aan wat betovergrootvader Johannes in 1884 begon. Voorlopig kijkt Vic Acket als directieadviseur nog mee achter de schermen.

Lees verder
Thumbnail

BOB Debat: Vanzelfsprekendheid is weg

Maart-April 2015

Ruim tweederde van de Nederlandse bedrijven met personeel is een familiebedrijf. Ze zijn samen goed voor bijna de helft van de werkgelegenheid en het merendeel van het Nederlandse bruto nationaal product. Het aantal familiebedrijven krimpt echter, onder andere door de opvolgingsproblematiek waar veel ondernemers mee kampen. Hoe gaan zij daarmee om? En wat betekent dit voor de Nederlandse economie? Gespreksleider en communicatiespecialist Bert Damen vraagt het de tien deelnemers aan het BOB Debat.

Lees verder
< Vorige Volgende >

Terug naar boven