< Terug naar alle leden

Van der Valk Shipyard Branche: Industrie, Overig industrie

Bedrijfsomschrijving

SHIPYARD
DNA
Als een familiebedrijf met een stamboom die al vele generaties in het vak zit, begrijpt Van der Valk de waarde van het houden aan je woord en jachten creëren die de test der tijden kunnen weerstaan. We bouwen boten die net zo goed presteren als ze eruit zien en zien Van der Valk eigenaren als onderdeel van onze familie.

Deze nauwe cliëntrelaties beginnen met de eerste discussie over eisen van de boot en continueren lang na levering met een eerste klasse ondersteuningsnetwerk van lokale medewerkers. Onze werf heeft korte communicatielijnen en een platte organisatorische structuur, waardoor er een plezierige werkomgeving heerst. En onze relatie met co-makers - designers, engineers en leveranciers van systemen, componenten en materialen - draait rondom lange termijn partnerships en hoogstaande producten.

Dit allemaal en meer zorgt ervoor dat we bij Van der Valk oplossingen, systemen en materialen kunnen bieden die passen bij jouw budget. Al onze medewerkers worden aangemoedigd om trainingen te volgen en nieuwe mogelijkheden en toepassingen te onderzoeken. Dit zorgt ervoor dat hun kennis up-to-date blijft, waardoor ze het maximale aan jou als cliënt kunnen bieden.

MISSIE
We richten ons erop om veilige, comfortabele, innovatieve en efficiënte (semi) custom motorjachten tot 40 meter met een gebalanceerde prijs-kwaliteit ratio te ontwikkelen. Dit wordt bereikt door toepassing van wetenschap, technologie en fijn vakmanschap.

ONZE TOEKOMSTVISIE
Om de dromen van cliënten te blijven realiseren door state-of-the-art jachten te bouwen in een sterke partnership met eigenaren en in nauwe samenwerking met ontwerpers en leveranciers.

EEN RIJKE GESCHIEDENIS
Sinds de oprichting in de jaren '60 heeft Van der Valk een globale vloot van 1000 motorjachten. We zijn de enige Nederlandse werf in de 18 tot 45 meter range om eerste klasse aluminium hulzen zelf te bouwen en om zorg te dragen voor al het buitenwerk en de afwerking. Dit geeft Van der Valk complete controle over de prijs-kwaliteit ratio.

FACILITEITEN
Het productiecomplex van Van der Valk is gelokaliseerd in Waalwijk, in de zuidelijke provincie van Noord-Brabant, dichtbij de steden Tilburg en 's-Hertogenbosch en maar een uur verwijderd van Amsterdam. Het bestaat uit een kantoor en vijf state-of-the-art productiehallen.

Aluminium constructiehal
Elke Van der Valk motorjacht begint in de aluminium constructiehal, die 60,7 bij 20,3 meter groot is. De huls, superstructuur en alle ondersteunende elementen - masten, hardtops en andere aluminium componenten - worden hier gebouwd.

Drie bouwhallen
We hebben drie bouwhallen. Een hoogte van 16 meter zorgt ervoor dat we motorjachten kunnen bouwen tot 40 meter lang met een hoogte van drie dekken.

Verfhal
Jachten kleiner dan 25 meter worden geverfd in de exterior painting facility van Van der Valk, die 30,5 bij 22,7 meter groot is en het verfcoördinatiekantoor bevat. Er is ook een 17.2 x 13,4 meter interior spray painting hall die gebruikt wordt voor kleinere elementen en interior componenten die niet vast zitten. Dit omvat vernissen en ook volledig opnieuw schilderen.

Magazijn
Het magazijn is de voornaamste locatie waar onderdelen worden geleverd. Van der Valk beoefent just-in-time delivery, wat betekent dat de noodzakelijke componenten arriveren wanneer ze nodig zijn. Dit leveringsproces elimineert overmatige voorraad en minimaliseert voorraad-gerelateerd kosten.


Contactgegevens
Industrieweg 45
5145 PD Waalwijk
T: 0416-651562
I: Website

Business facts
Medewerkers: 50 - 100
Oprichtingsjaar: 1967
Vestigingen: 1
Jaaromzet: > €5.000.000