< Terug naar alle leden

RoboFlex Branche: Industrie, Machines

Bedrijfsomschrijving

Hightech engineers met de voeten in de klei
RoboFlex is van oorsprong een lasproductiebedrijf. Al vanaf het begin in 1999 maakt het bedrijf succesvol gebruik van robottechnologie. Al snel daarna ziet RoboFlex mogelijkheden om de eigen ervaringen te delen met de markt. Twintig jaar later is RoboFlex uitgegroeid tot een gewaardeerde toeleverancier van robot- en cobottechnologie voor de industrie. Roboflex is systeempartner van ’s werelds marktleider in de productie van robots: Yaskawa-Motoman Service Group.

ROBOTICA
Bedenken en maken van robotica-oplossingen
Wij automatiseren productie en logistiek met robots en cobots. Wij bedenken en maken robotica-oplossingen voor de industrie op het terrein van lassen, spuiten, handling, palletisering, pick&place en assemblage.

PRODUCTIE
Twintig jaar ervaring met lasrobots
Wij hebben ruim twintig jaar ervaring met lasrobots. We lassen met robots staal, rvs en aluminium. Van kleine mobiele cellen tot 6 meter lange cellen.

WIJ ZIJN ROBOFLEX
RoboFlex is in 1999 opgericht door Anton Flipsen. Met zijn lasbedrijf kiest hij al vanaf het begin voor de inzet van lasrobots. Praktisch en innovatief gaat het bedrijf te werk. En die mentaliteit zie je nog steeds terug bij RoboFlex . Met vakmensen die hun sporen hebben verdiend in de metaal- en productietechniek.

Techneuten die in staat zijn om voor complexe vraagstukken heldere oplossingen te bedenken én te ontwikkelen. Daarbij testen we alles wat we maken in eigen huis. Pas als we helemaal tevreden zijn, wordt het eindproduct bij de klant geleverd.

RoboFlex productie
Nog altijd is RoboFlex trouw aan zijn roots. Belangrijk onderdeel van het bedrijf is het productiebedrijf waar in opdracht van derden, producten in serie worden gelast in meerdere semi-automatische lascellen met robots. Onze innovatieve aanpak en kennis van zaken, leveren ons een belangrijke concurrentievoordelen op. Bovendien zetten we de kennis en ervaring die we in eigen huis opdoen, in bij de ontwikkelen van robotica-oplossingen voor onze klanten. Onder andere door wat we ontwikkelen uitgebreid in eigen huis te testen.

RoboFlex robotica
Automatisering in de industrie is booming. Steeds meer werkzaamheden worden met behulp van robots en cobots gerealiseerd. Binnen RoboFlex werken mechanische, elektrische en software engineers nauw samen om gestelde doelen te realiseren. Door onze multidisciplinaire en geïntegreerde aanpak kunnen we onze klanten al in een vroeg stadium een goed beeld schetsen omtrent investeringen en doorlooptijd. Door middel van offline programmeren worden robots bovendien steeds slimmer en flexibeler. Steeds meer processen op het terrein van lassen en spuiten, maar ook bijvoorbeeld op het terrein van assemblage en palettisering kunnen met robots worden geautomatiseerd. En zwaar en repeterend werk maken we met cobots makkelijker en lichter.

Ontwikkeling eigen producten
RoboFlex levert hoofdzakelijk maatwerk. Maar daarnaast investeren we ook in eigen producten. Een aansprekend voorbeeld daarvan is de BalkenLasMachine, een flexibel, modulair aflas- en logistiek verwerkingscentrum. Deze machine last volautomatisch platen en schotten op stalen profielen. Inmiddels is onze BalkenLasMachine voor diverse bedrijven een onmisbaar productiemiddel om 24/7 op topniveau te produceren.

Onze klanten zijn in diverse sectoren te vinden. Binnen de metaaltechniek, productie en verpakkingsbedrijven, voedingsmiddelenindustrie, scheepvaart en automotive.


Contactgegevens
Visserijweg 2 A
4906 CJ Oosterhout
T: 0162-408940
I: Website

Business facts
Medewerkers: 25 - 50
Oprichtingsjaar: 1999
Vestigingen: 1
Jaaromzet: > €5.000.000


Roboflex - Bedrijfspresentatie