< Terug naar alle leden

Ronald de Boer

Directeur/Eigenaar bij ROFA

Stuur contactverzoek LinkedIn

ROFA Branche: Industrie, Textielindustrie

Bedrijfsomschrijving

ROFA is een duurzame, industriële meubelstoffeerder uit het Brabantse Rijen, opgericht in 1991. We produceren en bekleden stoelen en banken. Bekleding van hoogwaardige kwaliteit, anders zouden hoogwaardigheidsbekleders als Rutte en Obama er nooit op gaan zitten. Ook maken we modulaire zitsystemen en akoestische oplossingen. We leveren vooral aan projectinrichters en industriële partners. Met hen werken we intensief samen.
De producten van ROFA zijn duurzaam, maar onze manier van werken is dat ook. We werken volledig energieneutraal en doen alles wat we kunnen om onze CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Omdat we het als onze plicht beschouwen om bij te dragen aan het welzijn van onze planeet.

HERSTOFFEREN
ROFA is pionier op het gebied van industriële herstoffering. Door de jaren heen hebben onze bekleders al talloze soorten bureaustoelen van een nieuwe laag stof voorzien. Door ons een meubelstuk te laten herstofferen, geef je het een tweede, derde of vierde jeugd.

Bij ROFA hebben we in ons systeem honderden typen originele fabriekspatronen van verschillende soorten bureau- en vergaderstoelen. Die patronen kunnen we digitaal uitsnijden, wat een ongeëvenaarde precisie tot gevolg heeft.

WAAROM HERSTOFFEREN?
Waarom zou je meubels laten herstofferen? Daar zijn verschillende redenen voor te bedenken. Slijtage van de oude meubelstof is een goede reden. Opnieuw bekleden en de stoel of bank oogt en zit weer als nieuw. Als de rest van het meubelstuk nog in orde is, is herstofferen een slimme en duurzame keuze. En een prijsbewuste keuze. Herstofferen is een stuk voordeliger dan de aanschaf van nieuw kantoormeubilair. Hoewel de bekleding van een bureaustoel na een jaar of zes haar beste tijd wel gehad heeft, kan een goede stoel wel 25 jaar mee.

Ook een gegronde reden voor herstoffering: restyling van de organisatie. Dat de huiskleuren bijvoorbeeld niet meer blauw, maar groen zijn. ROFA laat de kleuren als een kameleon mee veranderen.

Upcycling komt ook voor. De stoel of bank krijgt dan een upgrade. Na het opwaarderen door ons is het comfort en gebruiksgemak verbeterd. En als je het wilt, controleren, repareren en reinigen we je stoel of bank ook meteen. Dat staat garant voor vele jaren zitplezier.

ONZE WERKWIJZE
Als je ervoor kiest om de stoelen van je organisatie door ROFA te laten herstofferen, nemen we je alle zorgen en een hoop geregel uit handen. We zorgen dat niemand van de organisatie gehinderd wordt door de stoelenwissel.

Als je kiest voor herstofferen, verzoeken we je om een offerte aan te vragen. Dat is erg eenvoudig: je vult het formulier zo volledig mogelijk in en geeft je wensen aan. Een medewerker van ROFA zal zich over je aanvraag buigen. Je kunt erop rekenen dat hij of zij snel contact met je zoekt, om de volgende stappen door te nemen.

Je kunt ervoor kiezen om de stoelen bij ons af te leveren. Je bent bij ons altijd welkom en de koffie is vers. Maar we komen ook graag naar je toe, op een tijdstip dat jou dat uitkomt. Vind je het handig als we de stoelen op de werkplekken ophalen? Geen probleem. Als je het wilt, nemen we meteen tijdelijk meubilair mee.

Wanneer de herstofferingsoperatie eenmaal is voltooid, komt onze koerier opnieuw langs om de stoelen om te wisselen. En we gaan weer over tot de orde van de dag.

MERKEN EN PRODUCTEN
Bij ROFA kunnen we nagenoeg alle merken en modellen bureaustoelen herstofferen. We zouden al die types hier op kunnen noemen, maar dan wordt het wel een erg lange lijst. Gemakshalve kun je er het beste van uitgaan dat we ook jouw bureaustoelen van een nieuwe laag stof kunnen voorzien. Wil je meer weten over herstoffering of ga je graag met ons in overleg? Neem dan contact met ons op of vraag via het onderstaande formulier direct een offerte aan. We komen vervolgens snel bij je terug.

STOFFEN
Misschien is het een open deur, maar we willen het toch gemeld hebben: bij ROFA gebruiken we uitsluitend stoffen van de bovenste plank. Stoffen van absolute topkwaliteit, met een lange levensduur.

Hieronder noemen we een aantal leveranciers uit de bovenste regionen van de meubelstofdivisie. Met hen werken we graag en goed samen, want hun stoffen zijn fantastisch. Heb je niettemin de voorkeur voor een andere leverancier? Geen probleem, want wij kunnen met iedere stof werken.

JOUW OUTSOURCING PARTNER
Veel van onze klanten concentreren zich graag op de verkoop en marketing van hun producten. Hun producten óf onze producten; het is maar hoe je het bekijkt. Wij helpen ze door het productie- en logistieke proces over te nemen. Dat doen we al zo’n dertig jaar en dat is niet voor niets. Het blijkt namelijk een succesvolle en zeer gewilde manier van werken te zijn.

Onze afnemers laten ons hun eindproduct fabriceren, van A tot Z. Wij zorgen voor de inkoop van alle materialen, de stoffering en de assemblage. Voor grote aantallen deinzen we absoluut niet terug; dat is juist onze kracht.

Elke vezel van ROFA ademt duurzaamheid. Het komt nadrukkelijk naar voren in een van onze belangrijkste processen: het herstofferen van zitmeubilair. We geven goede meubels een mooie en duurzame nieuwe jas, zodat ze er weer als nieuw uitzien en voor een maximale periode hun waarde behouden. Zo hoeven er minder stoelen gemaakt te worden, vindt er minder transport plaats en is er véél minder verpakkingsmateriaal nodig.

Een goed voorbeeld van onze duurzame werkwijze is onze productlijn Moduplus. De duurzame werkwijze van Moduplus blijkt uit onderzoek van INSIDE/INSIDE; het onafhankelijke online platform dat inzichtelijk maakt hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is. INSIDE/INSIDE heeft berekend dat de ecologische voetafdruk van een samengestelde driezitsbank van Moduplus rond de drie euro bedraagt. Ter vergelijking: de voetafdruk van een ‘normaal’ bankstel bedraagt al gauw meer dan honderd euro.


Contactgegevens
La Défense 7
5026 SC Tilburg
T: 0161-240170
I: Website

Business facts
Medewerkers: 25 - 50
Oprichtingsjaar: 1991
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -